Преди около 10 000 години хората са развили толерантност към

...
Преди около 10 000 години хората са развили толерантност към
Коментари Харесай

Как ще изглеждат хората след 1000 години

Преди към 10 000 години хората са развили приемливост към кравето мляко. За последните 150 години сме прибавили към 10 сантиметра към междинната си височина. А през последните 65 години сме добавили цели 20 години към междинната дълготрайност на живота си, главно с помощта на разнообразни достижения в науката и медицината. За толкоз къс интервал от време сме постигнали в действителност значими за живота на типа homo sapiens неща. И по тази причина напълно натурален наподобява въпросът: какво ще се случи с индивида след 1000 години и по какъв начин ще наподобява той тогава?

Учените предсказват, че в бъдещето компютрите освен ще изравнят изчислителната мощност на човешкия мозък, само че и ще развият просветеност, която ще им разреши да приказват, да поддържат връзка, да слушат и да запомнят. И дано се надяваме, че роботите на бъдещето няма да извърнат тези си нови качества против човечеството.

Отделно, хората ще станат все по-свързани и “размесени ” с роботите. Според футуролозите след години хората ще имат рояци от свои нанороботи, които да плуват свободно в телата им, и които ще се грижат за предварителната защита и премахването на разнообразни проблеми. Тази вероятност, известна като трансхуманизъм, рисува индивида на бъдещето като единение от биология и технология. Ултравиолетовата радиация евентуално ще направи по този начин, че тъмната кожа да се трансформира в еволюционно преимущество. Хората ще станат по-високи и тънки. А броят на езиците, които ще се приказват на планетата ще се свие до отзивчивия най-малко.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР