Преди очакваното през втората половина на седмицата захлаждане, и днес

...
Преди очакваното през втората половина на седмицата захлаждане, и днес
Коментари Харесай

40 градуса днес в Сандански, още по-горещо ще бъде утре

Преди предстоящото през втората половина на седмицата захлаждане, и през днешния ден температурите са рисково високи - 40° в Сандански, 39° в Кюстендил и Русе, 38° в Пловдив и Видин, 37° в Плевен и Кърджали, 35° в София.

Още по-горещо ще бъде на следващия ден, като регионите с предизвестие от втора степен за предстоящи оптимални стойности от 38° до 40°, са повече спрямо през днешния ден. Комбинацията от сухото време, предстоящите доста високи температури и краткотрайно увеличаване напразно са причина за екстремален риск от пожари и във вторник, и в сряда в доста области от страната.



И на следващия ден ще доминира слънчево време, след обяд в планинските региони ще се развие купеста облачност, само че основни превалявания не се чакат. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще бъде до сдържан.

На морския бряг също ще е най-вече слънчево, след обяд с прелестен бриз. Предупреждението там е от първа степен, код жълто за оптимални температури към 30-33°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде едва.

В планините, след слънчевото начало на деня, след обяд на изолирани места в масивите от Югозападна България е допустимо да превали. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури в курортите – от 23° на Алеко, 29-30° в Боровец и Пампорово до 34° в Банско.

Предимно слънчево ще е в южните региони от Европа и в съвсем цяла Франция, а на Апенинския и Балканския полуостров ще бъде и доста горещо. Предупреждение от първа и втора степен за рисково високи температури е в действие на всички места на Балканите, а в Южна Италия е оповестена най-високата степен - код алено. Хладно за сезона, със забележителна облачност, в доста региони с превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици, ще е в останалата, по-голяма част от континента.

През идващите дни температурите у нас едва ще се намалят, само че ще се задържи най-вече слънчево. Превалявания и гръмотевици ще има в сряда основно в Източна България и югозападните региони, в четвъртък и петък - в централните елементи от страната, а в събота - в западните и планинските региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР