Преди обяд ще е предимно слънчево. Следобед над Западна България,

...
Преди обяд ще е предимно слънчево. Следобед над Западна България,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 20 май

Преди обяд ще е най-вече слънчево. Следобед над Западна България, а до среднощ и над централната част на Дунавската низина ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. Има условия и за градушки.
В източната половина на страната ще продължи да духа до сдържан южен вятър. В западните региони вятърът ще е слаб от югозапад, по-късно след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Максималните температури ще са сред 23° и 28°. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Атмосферното налягане едва ще се намали, а по здрач над западните региони ще стартира да се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за май.
Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максимални температури сред 22° и 26°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
В следобедните часове над масивите в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа мощен юг-югозападен вятър, по здрач в западните региони ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 11°.
Във вторник, след краткотрайно скъсване и понижение на облачността, към и след обяд над Централна Северна, над Източна и планините на Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места там ще превали и прегърми. От запад ще проникне малко по-хладен въздух; повече ще се намалят температурите в Северна България, оптималните там ще са 20°-25°, в Южна ще доближават до 27°-28°.
В сряда вероятността за превалявания е дребна, ще доминира слънчево време, с купеста облачност след обяд.
В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно разстройване. На места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, до сдържан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР