Преди обяд повече облаци ще има в Северна България,а след

...
Преди обяд повече облаци ще има в Северна България,а след
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици и в близките дни

Преди обяд повече облаци ще има в Северна България,а след обяд - основно в планинските региони, където единствено на обособени места ще превали. В останалата, по-голяма част от страната, ще бъде слънчево. Северозападният вятър ще се ориентира от север-североизток, само че ще бъде слаб. Максималните температури ще са сред 24° и 29°.

Облачно ще бъде сутринта по Черноморието, на обособени места с валежи, само че денем и там ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са от 22 до 25°, температурата на морската вода е 21-23°, а вълнението на морето ще 2-3 бала.

В планините след слънчевото утро, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, в Рило-Родопската област - и купесто-дъждовна и тук-там там ще превали и прегърми. Дневните температури едва ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 10°.

В четвъртък ще е най-вече слънчево, тук-там със следобедни валежи основно в планинските региони. В петък и през нощта против събота превалявания и гръмотевици се чакат в западната половина от страната, а в събота – основно в Южна и Източна България. Има условия за градушки.

В неделя валежи са вероятни към момента единствено в източните региони. Ще стартира стопляне, което ще продължи и през новата седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР