Преди обяд на много места в Южна България ще продължи

...
Преди обяд на много места в Южна България ще продължи
Коментари Харесай

Облачно, дъжд в неделя, в понеделник - затопляне

Преди обяд на доста места в Южна България ще продължи да превалява дъжд, в планините - сняг, а по-късно от север облачността ще се раздра.
Северозападният вятър ще утихне, а в Източна България ще се ориентира от север-североизток и ще бъде до сдържан. Максималните температури ще са сред 3 и 8 градуса, в София - към 5.

По Черноморието облачността ще е забележителна, преди обяд с валежи от дъжд, основно по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан вятър от северозапад, който ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода ще е към 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна с превалявания от сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1 градус, на 2000 метра - към минус 3.

В понеделник и вторник времето ще бъде изсъхнало и умерено. От запад още веднъж ще стартира стопляне. Над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево, тук-там по поречието на Дунав, в котловините и низините, в нощните часове и преди обяд, ще бъде с мъгла или ниска облачност. В Предбалкана във вторник дневните температури ще доближават 10-12 градуса, в останалата част от страната ще бъдат най-вече сред 3 и 8 градуса. Сутрешните температури ще са сред минус 5 и 0 градуса. оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР