Преди обед ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км

...
Преди обед ще бъде пуснато движението по обновения 1,3 км
Коментари Харесай

Пускат движението между кв. „Требич“ и Северната скоростна тангента

Преди обед ще бъде пуснато придвижването по актуализирания 1,3 км сектор от Северната дъга на Софийския околовръстен път. Това е правата след пътния възел със Северната скоростна дъга до кръстовището за с. Мировяне и кв. „ Требич “, оповестиха от АПИ.
Продължават ремонтните действия в още две прави от Северната дъга на околовръстния път, които се планува да завършат до края на 2020 година До 10 декември се чака да завърши ремонтът в правата, която стартира след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге и приключва преди кръстовището с ул. „ Хаджи Димитър “ в Нови Искър, с дължина 2,5 км. До края декември ще завърши обновяването на още 2,1 км - сред пътния възел със Северната скоростна дъга и пътния възел за Челопечене.
Ремонтните действия на пътното платно включват увеличаване на структурата с мрежи, където е належащо, замяна на асфалтовата настилка, както и възобновяване на банкетите и уширенията, възстановяване на отводняването и разчистване на крайпътната растителност. Обновяват се и 5 уреди в правите, които не са ремонтирани от построяването им през 70-те години на предишния век. Изпълняват се действия по увеличаване на пътните плочи на оборудванията, замяна на опорните структури, нови тротоарни конзоли. Предвидени са и ремонтни действия по долното строене на оборудванията, които ще се правят без прекъсване на придвижването.
През 2021 година ще продължи ремонтът на още над 14,5 км от Северната дъга в сектора след пътния възел със Северната скоростна дъга до пътния възел с бул. „ Ботевградско шосе “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР