Преди няколко седмици започнахме тема за все по-актуалния USB-C стандарт

...
Преди няколко седмици започнахме тема за все по-актуалния USB-C стандарт
Коментари Харесай

USB-C стандарта обяснен – нека да извлечем максимума!

Преди няколко седмици започнахме тематика за все по-актуалния USB-C стандарт – какво съставлява, какви са изгодите от него и като цяло, по какъв начин да извлечен максимума. Сега ще продължим тематиката...

Направете си док станция
Нищо не споделя толкоз уместно " добре пристигнал вкъщи " както док станция на бюрото, към която да включиш преносимия компютър си – а в някои случаи, телефон и таблет – в мрежата, монитора, външните сторидж устройства и друга външна страна, до момента в който се зарежда системата. В днешно време разновидностите не са малко, само че ние ще посочим три от главните.

Прочетете още: Ревю: Sony Xperia XZ2 Compact – мини смарт телефон, макро благоприятни условия

Подход 1: независим док за преносимия компютър

На пазара са налични докове за характерни устройства, като да речем HP Elite 90W Thunderbolt 3 Dock, който работи отлично с преносимия компютър HP EliteBook Folio G1. Хоризонталното устройство употребява USB-C Alternate Mode за видео чрез USB-C кабел към дока и DisplayPort или VGA за свързване към екраните. Възможно е да работи с до три екрана за гледка. Наличен е и USB-C, който може да употребява високоскоростния формат Thunderbolt 3, Ethernet порт, конектори за четири USB 3/3.1 устройства, както и жак с аудио излаз.

За всичко, което може да прави, конфигурирането е повече от обикновено:
Преди да вършиме каквото и да било, уверете се, че докът е с последният фърмуер. Включете адаптера за зареждането към дока. Свържете идващия в комплекта USB-C кабел сред дока и компютъра. Той настрана носи данни и мощ. Сега е момента да включите дока. Компютъра ще разпознае и зареди фърмуера на новото устройство. РС-то и докът към този момент работят като едно цяло и работят с екрани, сторидж устройства, мрежи, слушалки и така нататък
Подход 2: комерсиалният път

По-гъвкав и комерсиален метод е взимането на повсеместен док, който работи с разнообразни преносими компютри, като устройството на Plugable UD-ULTCDL Triple Display Docking Station. В допълнение към двата HDMI врата и DVI врата за видео, отвесният док има и USB-C порт, четири USB 3.0 врата, Ethernet жак, както и жакове за микрофон и слушалки.

Подобно на HP дока и този употребява USB-C Alternate Mode за видео, което минава през USB-C кабела към дока, а по-късно през DVI или HDMI към екрана. Докът поддържа и технологията DisplayLink, с помощта на която доближава резолюция от 2560 x 1440 пиксела, само че ще би трябвало да инсталирате спомагателен програмен продукт.

Едновременната поддръжка на Alt Mode и DisplayLink прибавя равнище на еластичност, което разрешава на дока да работи с почи всеки USB-C преносим компютър, таблет или телефон, в това число последните модели MacBook. Макар, че е редно да споменем, че DisplayLink употребява мощно компресиран сигнал и е по-ограничен в спектъра от резолюции и дълбочина на цветовете, само че има случаи, като Гугъл Pixel и XL, където това е единственият вид. Най-доброто решение е да се консултирате с таблицата за съгласуемост на уеб страницата на дока. А ето по какъв начин да употребявате DisplayLink софтуера. Ако желаете да употребявате USB-C Alt Mode видео, пропуснете втора стъпка:
Включете дока в зареждането (трябва да светне наследник LED). Свалете и инсталирайте DisplayLink софтуера. Използвайте включения в комплекта USB-C кабел, с цел да свържете Host врата на дока с компютъра. Сега би трябвало да светне зелен LED. Системата се зарежда. При извършените проби, се свърза сполучливо с LG проектор, гигабитова мрежа и външен хард диск.
Подход 3: DeX Station за някои модели Samsung телефони

Ако желаете да зарежете преносимия компютър у дома и да пътувате без непотребни тежести, това е вашият миг. DeX Station на Samsung (както и най-новият Dex Pad) могат да трансформират вашите Galaxy S8/S8+, S9/S9+ или Note 8 телефони в мощни десктоп системи.

Докът зарежда телефона и включва HDMI порт, USB-C порт, USB 2.0 порт, както и Ethernet порт. В нашия случай направихме тест с Galaxy Note 8:
Започнете като отворите черупката на DeX и я включите към USB-C захранващия адаптер. Свържете монитора си с HDMI врата. Включете Ethernet конектора към мрежата или използвайте Wi-Fi мрежовите качества на телефона. Включете мишката и клавиатура към USB портовете. Аудио жак не е разполагаем, само че можете да свържете DeX към Bluetooth колонки. Поставете телефона в USB-C конектора на дока. След като телефонът се свърже, дисплеят ще покаже логото на DeX, последвано от общоприетия екран на устройството.

DeX работи с болшинството от Android приложения, само че се демонстрират отвесно и не могат да работят на цялостен екран. Редица стратегии, като Word, Excel и PowerPoint, особено са приспособени да се възползват от опциите на DeX и запълват екрана и в режим пейзаж. Докато ги употребявате, чувството е като да работите с преносим компютър или десктоп компютър, само че всичко се случва на телефона ви.

Използвайте мощта на USB PD
USB-C поддръжката на спецификацията USB PD е голяма стъпка за зареждането на всевъзможен вид потребителска електроника. Наместо да бъдете лимитирани до 2.5 вата, какъвто е случая с USB 2.0 или 15 вата, както е при USB 3.1, USB PD доближава до 100 вата при 20 волта, което е изцяло задоволително за зареждането на преносим компютър, че и от горната страна. Това значи, че портативна USB-C зареждачка екипирана с USB PD технологията, може да държи преносимия компютър и мобилните ви устройства постоянно заредени и подготвени за приложимост. Ако прекарвате много време в автомобил и постоянно пътувате, то наложително би трябвало да имате зареждачка, която се включва в запалката. Чудесен вид е RavPower 54-watt Car Charger освен това за към 25 лв..

Ако не шофирате толкоз, а по-скоро имате потребност от портативна батерия, която да зарежда доста бързо, тогава можете да се насочите към RAVPower 26800mAh Portable External Battery Pack. Това нещо тежи половин кг, само че пък може да зареди iPad два пъти от 0 до 100%, освен това два пъти по-бързо от нормално.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР