Преди няколко седмици всички заговориха за Джак Дорси, изпълнителният директор

...
Преди няколко седмици всички заговориха за Джак Дорси, изпълнителният директор
Коментари Харесай

Джак Дорси, изпълнителният директор на Twitter и какво не знаем за живота му

Преди няколко седмици всички заговориха за Джак Дорси, изпълнителният шеф на Twitter, който подари 1 милиард $ за битката с ковид и даде обещание по-голямата част от благосъстоянието му (4.1 милиарда) да отиде за бъдещи благотворителни дела.

Този жест ни накара да се запитаме кой в действителност е милиардерът и да потърсим малко повече информация за неговия живот.

Джак Дорси е на 43 години, роден в Мисури. Още от дребен демонстрира интерес към компютрите и технологиите. Когато е единствено на 15, основава програмен продукт за съгласуване на работата, който и до през днешния ден се употребява от някои таксиметрови компании в Съединени американски щати.

Така и не приключва висше обучение, като доста други свои сътрудници милиардери от Силициевата котловина. За сметка на това обаче, е лицензиран теляк.

Започва работа в компания за подкасти Odeo, където се среща с другите съоснователи на Twitter. И през 2006 година обществената мрежа е към този момент факт. Закупуват домейна на уеб страницата за 7000 $.

Две години по-късно Дорси е определен за ръководител на борда на шефовете на Twitter. Тогава му се постанова да махне обицата от носа си, с цел да наподобява по-представителен. Започва да влага средства Foursquare и стартъп плана си Square - приложението за електронни заплащания.

След това Дорси става и изпълнителен шеф на обществената мрежа. Когато акциите й стават обществени през 2013 година, той се трансформира в милиардер в границите на няколко часа. На фона на големите суми, Джак отхвърля да получава заплата от компанията за високия си пост. За 2019 година е получил цели 1.40 $, написа Business Insider.

Дорси е огромен почитател на BMW и си купува модел от трета серия на марката след бързото си замогване. Колата обаче прекарва повече време в гаража му, в сравнение с пътя, тъй като избира да върви пешком по няколко километра до работа.

Друга, много по-сериозна инвестиция на бизнесмена е крайбрежна вила в Сан Франциско, за която заплаща 9.9 милиона $. Оттам има директна панорама към моста Golden Gate, който счита за едно от най-невероятните архитектурни творения.

Сега всеки вторник Дорси работи не от офиса на компанията си, а от кухнята на дома си. Разглеждайки какво се случва в Twitter, той е безапелационен, че Илон Мъск е неговият най-любим консуматор, тъй като се концентрира върху разрешаването на в действителност значими проблеми.

Преди години, в свое изявление милиардерът показа, че се храни единствено по един път дневно - на вечеря, а през целия уикенд може да не хапне нищо. За него това е метод времето да минава по-бавно. Всяка заран пък си взима леденостуден душ, който да му избистри мозъка. Предпочита да работи прав на по-високо бюро, а не седнал. Тренировките му са с дълготрайност едвам 7-8 минути.

Дорси прави усещане и с това, че обича постоянно да трансформира прическата си, както и дължината на брадата си. Докато при започване на кариерата си в Силициевата котловина залагаше повече на костюми на първокласни марки, в този момент, като един характерен софтуерен милиардер, избира елементарните черни тениски в композиция с кожено яке.

Изпълнителният шеф на Twitter е почитател на минимализма, а всяко негово деяние е добре премислено. Вярва, че даже да направиш нещо просто си е комплицирана работа. Дорси има военна дисциплинираност и доста държи на близкия контакт със чиновниците си. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР