Преди няколко седмици влязох в офиса, където работи мой познат.

...
Преди няколко седмици влязох в офиса, където работи мой познат.
Коментари Харесай

Столът-топка: новата офис тенденция, която тепърва ще виждаме все по-често

Преди няколко седмици влязох в офиса, където работи мой прочут. С интерес видях по какъв начин огромна част от екипа на компанията стои на странни причудливи столчета, които въобще не изглеждаха комфортни на пръв взор.

"Това е най-новата наклонност е офис обзавеждането ", показа ми той.

След това се сетих за моето миналогодишно странствуване до Швеция, до една от централите на магазините ИКЕА в градчето Алмхут. Спомних си, че и част от чиновниците там използваха същите столчета, които наподобяват разрязана на две топка без облегалка.

Интересната офис мебел остана в съзнанието ми, по тази причина няколко дни по-късно взех решение да намеря повече информация за тях и за какво стават все по-разпространени, в това число и в България.

Оказа се, че те са извънредно известни в Щатите, както и в Англия. Смисълът от тях не е за подценяване.

 ф bustle.com

Работата в офис от 9 до 5 може да аргументи много трайни увреждания на гръбнака, в случай че столовете, които използваме, не са подобаващи за нас. Колкото и изправени да се опитваме да стоим денем, нормално в един миг постоянно се "улавяме " изгърбени като дъга. А вярната офис стойка в действителност е тази, в която кръста и врата ни са в една права линия.

Така след голям брой проучвания, група учени създават концепцията на ортопедичния стол-топка, който неизбежно кара тялото да стои по натурален и здравословен метод на бюрото в офиса - с изправен тил и стегнати мускули на кръста и таза.

 ф bustle.com
 image2_16x9.png 6 забавни и свежи книги, които да (си) подарите за 8-ми март На фокус
Столът е изработен по този начин, че въпреки всичко да бъде "малко неуместен ". Логиката: когато усетиш, че към този момент не ти е удобно в тази стойка след 30-40 минути работа, сигурно ще се изправиш и ще се раздвижиш. Нещо, което стоешком на общоприет офис стол постоянно пропущаме, улисани в следващия имейл пред монитора.

В Щатите назовават тези столове "half-dome chairs " или "balance ball chair " - в дословен превод "стол - половин топка " или "балансиращ стол топка ".

 ф bustle.com

Някои от моделите на стола в действителност наподобяват като разрязана на две топка за фитнес, втори непрекъснато те карат да ги балансираш с мускулите на кръста, тъй като не са статични, до момента в който други напряко си съдържат в себе си цяла топка. Идеята е, че в случай че офис пространството го разрешава (все повече офис пространства предизвикват такива активности), можеш да извадиш топката от рамката на стола, да направиш няколко извършения и раздвижвания за 2-3 минути и след това да продължиш с професионалните задания. Така тялото и мозъкът ще се освежат и работата ще спори повече.

 ф bustle.com

Да, евентуално има компании, в които тази концепция би се приела с подигравка и всеки, които би желал да се възползва от сходен офис стол, би бил "категоризиран " като анормален. Само дано не забравяме, че съвсем всички изобретения, които през днешния ден одобряваме като напълно всекидневно улеснение, в миналото също са били посрещани с съмнение и скептично въодушевление.

 ф bustle.com

Така че в случай че скоро ви предстоят нови поръчки за богатството на офиса, не пропускайте да предложите на мениджъра си концепцията. Ако самите вие ръководите екип, разкажете на чиновниците за опцията да употребяват стол-топка, до момента в който са на бюрата. Всички ще оценят преимуществата му.

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар , особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР