Преди няколко седмици светът бе вперил погледи в блокирания на

...
Преди няколко седмици светът бе вперил погледи в блокирания на
Коментари Харесай

Смъртността от Diamond Princess като представителна извадка за COVID-19

Преди няколко седмици светът бе вперил погледи в блокирания на пристанище в Япония круизен транспортен съд " Diamond Princess ". Причината бе открит на борда инфектиран с ковид COVID-19 пасажер, което докара до слагане на кораба под цялостна 14-дневна карантина.

И по този начин, закотвени на пристанището Йокохама, над 3700 души бяха оставени на произвола на карантината и вируса в двуседмичен боязън дали ще бъдат инфектирани. В последна сметка на кораба бяха регистрирани 712 случая на COVID-19. Досега има 7 умряли от разболелите се пасажери, а 527 души към този момент са се възстановили.

В свое изследване, Центърът за математическо моделиране на инфекциозни болести (CMMID) към Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина, са се пробвали да прегледат обстановката на " Diamond Princess " като представителна извадка на обществата.

От изведените от тях данни излиза наяве, че смъртността при пасажерите над 65 години, която е и възрастта, след която COVID-19 става евентуално по-опасен, е към 1%. За съпоставяне те посочват смъртността при същата възрастова група от сезонен грип в Съединени американски щати, която е 0,85%. 

От по този начин изнесените данни излиза наяве, че коронавирусът COVID-19 е напълно малко по-опасен и гибелен от сезонния грипен вирус.

Дали тази статистика би изглеждала по същия метод в международен мащаб, е към момента рано да се каже.

" Изчислихме коефициента на смъртност (CFR) за COVID-19 на кораба Diamond Princess на 2.3%. Сравнявайки смъртните случаи на борда с предстоящите смъртни случаи въз основа на хипотетични оценки оценки на CFR, употребявайки данни от Китай, ние оценяваме CFR в Китай на 1,1% (0,3–2,4%) ", споделят създателите на изследването.

Целият отчет можете да видите тук.
90158309_113322453627660_3878311711161188352_o.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР