Преди няколко седмици стартирахме поредица за бункерите в България. Освен

...
Преди няколко седмици стартирахме поредица за бункерите в България. Освен
Коментари Харесай

Градската легенда под Южния парк в София

Преди няколко седмици стартирахме поредност за бункерите в България. Освен да покажем настоящето им положение, ние целим да разкрием и тяхната история - постоянно включваща любопитни и даже мрачни моменти. В първата част ви показахме подземната болница под Паметника на българо-съветската дружба във Варна . Сега е време да ви представим един от най-посещаваните, само че и обгърнати със клюки и мистерии бункери у нас.

Говори се за секрети връзки с държавни центрове, убийства, изгубвания и даже за живеещи подземен хора. Може би конспирациите са отговорни за това, че през 2017 година бункерът се трансформира в сцена на филм.

Кой е най-мистериозният бункер в София и какво знаем за него?

Историята

В годините на Втората международна война, в покрайнините на столичния квартал " Лозенец " е построено противобомбено скривалище. То е предопределено за служащите от Тухларна фабрика " Златен лъв " и живущите към нея хора. Заводът е огромен и създава хиляди керемиди и тухли на ден. Местоположението му не е инцидентно, тъй като по това време на територията на Южния парк се добива строителна глина.

Укритието разполага с огромна баня, личен генератор на ток, хранилища и първокласен кабинет за коменданта, чийто под е с дъбов паркет. Мащаба на структурата кара някои да допускат, че бункерът е построен от германци и е имал по-различна цел.

Вижте по какъв начин наподобява най-загадъчният бункер в София през днешния ден >> >> >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР