Преди няколко месеца в Благоевград тържествено беше открито новоизграденото регионално

...
Преди няколко месеца в Благоевград тържествено беше открито новоизграденото регионално
Коментари Харесай

Благоевград има депо за 24 млн. лв. за 5 общини, но то не работи

Преди няколко месеца в Благоевград тържествено беше намерено новоизграденото районно хранилище за боклуци. То трябваше да реши все по-задълбочаващите се проблеми за общините в района. Депото е построено със средства от районния бюджет и е на стойност близо 24 млн.лв. Отговаря на всички европейски условия и се планува да поеме отпадъците на общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, заяви kmeta.bg.

Съгласно Закона за публичните поръчки и всички други нормативни актове касаещи публично-частното партньорство в областта на ръководството на отпадъците, локалната администрация организира социална поръчка за оператор на депото. По неразбираеми аргументи новият кмет на Благоевград Румен Томов към момента не е подписал контракта на сдружението, спечелило публичната поръчка.

Експерти напомнят, че страната ни търпи съществени рецензии от Европейската комисия във връзка със забавеното създаване на депата в България и реализиране на заложените европейски условия в тази област. Към днешна дата въпросът къде да се депонират отпадъците на общините в благоевградска област към момента няма отговор. На фона на задълбочаващия се проблем, заплашващ в малко време пораждане на рецесия с боклука в района, новоизграденото хранилище в гр. Благоевград, за което са издадени всички нужни разрешителни, към момента не се експлоатира. Затова и будни жители, както и специалисти, се питат:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР