Преди няколко години Юлия Порязова пробива в турското кино, снима

...
Преди няколко години Юлия Порязова пробива в турското кино, снима
Коментари Харесай

Българката, която проби в турското кино, ще кове шампиони по танци в Пловдив

Преди няколко години Юлия Порязова пробива в турското кино, снима се в няколко известни сериала, само че сърцето и любовта я връщат назад в България. Тук тя се връща към детската си фантазия - спортните танци и прави школа за танци в родния Смолян и в още няколко града в Родопите. Снощи амбициозната дама откри състезателен клуб " Фен 2011 Пловдив " на ул. " Даме Груев " в Кичук Париж. Три пустеещи бараки, някогашни свърталища на наркомани, наоколо до ОУ " Братя Миладинови " живеят нов живот. Изцялото санирани и оборудвани, с нови съблекални и санитарни възли, пространствата скоро ще посрещнат бъдещите първенци по танци.

Клубът разполага с три извънредно новаторски зали, проектирани при съблюдаване на всички европейски критерии. Юлия не крие гордостта си, като споделя, че планът е на международно равнище. Базата обаче не е единственото предимство на Семеен кодекс “Фен 2011 Пловдив”. Екипът от треньори по другите стилове е не по-малко незабравим. Спортните танци са поети от 11 - кратния първенец на България и бронзов медалист на един от най-престижните интернационалните шампионати German Open Championship - Костадин Василев и една от най-хубавите треньорски двойки от прилежаща Румъния - Диана Андреа Тома и Александру Йон. Костадин е виртуоз в дисциплината Стандарт (валс, танго, виенски валс, фокстрот и куикстеп), а Диана и Александру владеят до съвършенство горещите ритми на Латиноамериканските танци (самба, ча-ча, румба, пасо добле и джайв).

Петко Скачков, също републикански първенец по Спортни танци, поема и развива групите по MTV танци, съчетаващи известните течения в стрийт изкуството и музиката. Една от грациите на Държавна опера Пловдив - Лиляна Попова - е балетният възпитател на клуба.

" Общата цел и задача, сплотяваща екипа е да сътвори първенци освен във всеки един от стиловете, само че и в живота " сподели Юлия Порязова, откакто преряза лентата на новия комплекс дружно със зам. кмета по спорт и обществени действия Георги Титюков. След това треньорите с впечатляваща шоу стратегия демонстрираха дребна част от опциите си. Звездата на вечерта обаче бе 10- годишната щерка на Юлия- Мартина, която е републикански първенец по танци и към този момент се състезава за Германия.

Тренировъчният сезон стартира през януари, а ето какво описа Юлия Порязова за TrafficNews:

- С какви упоритости стъпвате в Пловдив?

- Клубът ни се развива към този момент няколко години. В момента съм вицепредседател на Българската национална федерация по спортни танци. Изпращаме спортисти, тази година имаме доста полуфиналисти на европейски и международни шампионати. Това се случва за първи път, до момента сме имали единствено единични победи. Реших да развия клуба и в Пловдив, защото градът има доста огромен капацитет. Треньорите са на европейско равнище и ще работим с експерти от целия свят. Те ще идват тук за семинари и уъркшопове.

- Само деца ли ще обучавате в клуба?

- Нашата база е досаттъчно огромна и мислим да развием и други танцови стилове, освен за деца, само че и за възрастни. Този спорт в Европа е доста развъртян и при възрастни. Има десетки клубове за общоприети танци, надпревари за фенове и други Интересът в действителност е огромен. Мисля, че и в Пловдив има задоволително хора, които желаят да се научат да танцуват, без значение на каква възраст са. В клуба ще има категория PRO M за тези, които нямат сътрудници. Те ще могат да танцуват с треньорите от клуба. Тази категория към момента не е известна в България, само че считам да я наложим.

- Вероятно тази категория ще има триумф, защото в България не е доста елементарно да убедиш мъж, че може да върви на танци, без приятелите да слагат под въпрос неговата неустрашимост.

- Всъщност е тъкмо противоположното. Танците построяват същински джентълмени. Поведението на мъжете, които са упражнявали този спот е напълно друго към дамите. А и постоянно е добре да можеш да поканиш една дама на танц.

- Какви танци ще преподавате?

- Ще има три типа танци - спортните, надлежно общоприети и латиноамерикански, ще има Mtv - танци и типичен балет. Също ще има и клас по разпъване, който е извънредно значим за танците. Ще има образование за деца с увреждания. В чужбина има и надпревари за такива деца. Имаме още доста хрумвания, които считаме да осъществяваме. Едно е несъмнено - че тук в клуба всички се забавляваме, а хубостта и силата на танците е най- зареждащата мощ на света.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР