Преди няколко години подписахме споразумение с Природен парк Витоша. Нашата

...
Преди няколко години подписахме споразумение с Природен парк Витоша. Нашата
Коментари Харесай

На 3 декември София официално ще получи знамето за Световна столица на спорта за 2024 г.

Преди няколко години подписахме съглашение с Природен парк Витоша. Нашата планина от ден на ден се трансформира в градски парк. Затова си поставихме задача да си сътрудничим, тъй че да помогнем в ориентацията на хората, да възстановим обекти, които бяха в доста неприятно положение.

Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова на конференция за дейностите на Фондация „ София – европейска столица на спорта “, в която взе участие и ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, съобщи Българска телеграфна агенция.

По програмата, посредством Фондацията „ София – европейска столица на спорта “, Столичната община отделя годишен бюджет, който е ориентиран най-вече към възобновяване на обекти за маркиране на разнообразни направления. Тази година са маркирани туристическа инфраструктура, направления в планината, възобновени са 11 чешми, Симеоновските езера, заслони.
„ Програмата ни ще продължи, считам, че те я резултатна и ефикасна “, съобщи кметът Фандъкова.

Като значим акцент на конференцията бе откроена идна публична гала в НДК на 3 декември, на която ще бъде връчено на София знамето за Световна столица на спорта през 2024 година Инициативата е взаимна на Асоциацията на европейските градове и райони и ЮНЕСКО. На събитието ще участват именити български спортисти – Румяна Нейкова, Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Мария Грозева, Йорданка Благоева, както и почетният президент на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта Джан Франческо Лупатели.

" Убедена съм, че и през 2024 година София ще се показа чудесно. Подготвяме доста сериозна стратегия с над 100 събития, отдадени особено на тази самодейност ", съобщи още Фандъкова.

Председателят на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ Анатоли Илиев разгласи и най-новата самодейност на фондацията – осъществяване на мразовит парк. Той съставлява цялостна структура с план, който включва 3,5 дка алеи и „ малко от централна част “ в Княжевската градина.

Над заледените пространства ще бъдат построени мостчета за пешеходците, ще бъдат обособени и няколко къта – за най-малките и за напреднали. Идеята е леденият парк да бъде посещаван от сутринта до 23:00 ч. Днес са извършени и диалози с основния проектант на София Здравко Здравков, с цел да бъдат дадени нужните позволения за построяването на ледения парк.

„ Плануваме откриването да бъде на 1 декември, което ще съвпадне с празниците по случай избора за международна столица на спорта на София “, сподели още Илиев.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР