Преди няколко години подмяната на смартфон батерията беше проста задача.

...
Преди няколко години подмяната на смартфон батерията беше проста задача.
Коментари Харесай

Предстои голяма промяна при смартфоните - скоро всеки ще може да сменя батерията си за секунди

Преди няколко години подмяната на смарт телефон батерията беше елементарна задача. Сваляте задния похлупак и заменяте износената батерия с нова, без да сменяте самия телефон. Днес сменяемите акумулатори са необичайност, което нервира доста консуматори.

Органите на Европейски Съюз също не са удовлетворени от настоящето положение на нещата. Според изминал в интернет документ, Европейски Съюз възнамерява в близко бъдеще да отстрани рестриктивните мерки, принуждавайки производителите да обезпечат опция за лесна промяна на батериите в своите телефони. Обосновката на тази самодейност е понижаване на електронните боклуци.

Ако потребителят може елементарно да смени батерията, той би запазил устройството си по-дълго, вместо да го изхвърли след две-три години приложимост, отбелязва Gizchina. Документът включва също предложение към производителите да употребяват по-опростени елементи и да улесняват външните сервизни центрове.

В допълнение, проектът планува преправка и повторна приложимост на първични материали след изхвърляне на електронното устройство. С течение на времето Европейски Съюз ще работи по европейска система за събиране на остарели смарт телефони, таблети и зарядни за улеснение на преработването. Официалният проект ще бъде показан идващия месец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР