Преди няколко години канадска двойка научила, че най-голямата им дъщеря

...
Преди няколко години канадска двойка научила, че най-голямата им дъщеря
Коментари Харесай

Родителите разбрали, че децата им скоро ще ослепеят. И направили нещо невероятно:

Преди няколко години канадска двойка научила, че най-голямата им щерка страда от заболяване, което ще докара до слепота в бъдеще. Предвестник на събитията било неприятното зрение на седемгодишното момиче, а по-късно се оказало, че дъщерята страда от генетично заболяване, което визира директно периферното зрение и може да докара до слепота.

Лекарите споделили на родителите й, че е допустимо момичето изцяло да загуби зрението си до 30-годишна възраст.

Но неприятните вести не свършили дотук:

Родителите скоро забелязали, че двамата им сина, на 7 и 5 години, имат сходни признаци. За страдание и двете момчета били диагностицирани със същата болест като по-голямата им сестра. И единствено едно от четирите деца, деветгодишеният им наследник, успялл да избегне тази диагноза.

Трудно е да си представим какво са чувствали родителите сега, когато лекарите им споделят:

„ Нищо не може да се направи. Не можем да знаем какъв брой бързо ще се развият нещата, само че можем да предвидим, че когато децата доближат зрелост, те ще бъдат изцяло слепи.

Какво да вършат?

След сходна вест родителите стигнали до извода, че в сходна обстановка би било най-добре всички да отидат на дълго околосветско странствуване.

Бащата Себастиан споделил: „ Има доста страхотни неща за правене вкъщи, само че нищо не може да се съпостави с пътуването. Това е освен отваряне на нови хоризонти, само че и запознаване с хора от разнообразни култури. Искаме да помогнем на децата да видят това, което не са могли да видят вкъщи и да изпитат най-невероятното преживяване. “

В същото време, откакто експертът, който съветвал огромната щерка Миа, им споделил, че е по-добре да й дадат колкото се може повече „ образни мемоари “, майката Едит Лимей незабавно подкрепила концепцията на татко му:

„ Тогава си помислих, за какво да демонстрирам на децата слона от книгата, в случай че могат да видят същинския. И несъмнено ще запълня образната им памет с най-красивите облици “, споделила тя.

Родителите нямали явен проект какво ще вършат по време на пътуването. Все отново си сложили някои цели според от желанията на децата. Например, един от синовете мечтаел да пие газирано, до момента в който язди камила.

Първо пристигнали в Африка, а оттова отишли в Танзания, а по-късно посетили Турция, където фамилията останало цялостен месец.

„ Фокусирахме се върху пейзажите и също по този начин обърнахме доста внимание на флората и фауната. Видяхме невероятни животни освен в Африка, само че и в Турция и други страни ”, споделят децата.

Целта на пътуването било да подарят на децата скъпи мемоари.

Родителите се надяват, че по време на пътуването децата им ще осъзнаят, че са късметлии спрямо тези, които живеят в други елементи на света и са в още по-лоша обстановка, даже в случай че животът ще ги изпита, в случай че изгубят зрението си. Децата пък елементарно се приспособили към традициите на други култури.

„ Колкото и сложен да е животът им в даден миг, искахме да им покажем, че са късметлии даже с течаща вода в къщата и опцията да вървят на учебно заведение всеки ден с красиви, цветни книги. Много са любопитни. Те са красиви, когато са дружно.

Децата бързо се приспособяват към другите кулинарни обичаи на другите страни. Мога да кажа, че ме впечатлиха. Това пътешестване ни отвори очите за доста неща, а най-много желаеме да се радваме на това, което имаме и на хората към нас. Ако всичко това можеше да продължи, когато се върнем вкъщи, в това число в ежедневните ни действия, тогава би било ужасно “, споделя мама.

Днес фамилията има поддръжка и онлайн:След като двойката разгласява голям брой фотоси от пътуването си в разнообразни обществени медийни платформи, те получили голяма поддръжка от цялостен ​​свят.

Що се отнася до родителите, те също се надяват, че науката в последна сметка ще откри лек за тази подла болест, от която страдат децата им:

„ Надяваме се, че науката ще откри решение. Ние се молим за това. Но разбираме, че всичко може да се случи, тъй че желаеме да сме сигурни, че те са подготвени да се оправят с компликациите. ”

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР