Преди няколко години испанските затворнически власти бяха доста озадачени, след

...
Преди няколко години испанските затворнически власти бяха доста озадачени, след
Коментари Харесай

Мъж, обявен за мъртъв, се събуди малко преди аутопсията си

Преди няколко години испанските затворнически управляващи бяха много озадачени, откакто пандизчия, който бил разгласен за мъртъв от трима лекари, се разсъни в моргата, единствено няколко часа преди да стартира личната му аутопсия.

Затворникът, Гонсало Монтоя Хименес, бил открит в безсъзнание в килията си по време на рутинна утринна поименна инспекция на 7 януари 2018 година Той е трансфериран в моргата на болница в чувал за трупове, когато патолозите чуват нещо необичайно.

Хъркане, което идвало от вътрешността на чувала .

Хименес, който излежавал присъда за обир в крилото с оптималната сигурност на централния затвор в Астурия, първо бил посетен от двама дежурни лекари в пандиза, откакто е открит да седи на стол в килията си в безсъзнание, без забележими признаци на принуждение.

Лекарите не усещат признаци на живот у него и го афишират за мъртъв, а час по-късно правосъден доктор инспектира тялото, съгласява се с първите оценки на сътрудниците си и издава трети протокол за гибел.

Едва по-късно в моргата патолозите осъзнават, че нещо се е объркало извънредно доста.

Le prisonnier espagnol Gonzalo Montoya Jiménez, a été déclaré mort à l’âge de 29 ans par trois médecins différents. Ce n’est qu’une fois arrivé à la morgue pour son autopsie qu’il s’est réveillé in extremis, raconte El Comercio.
— Le Savoir Du Jour (@infos_du_savoir)
До този миг Хименес към този момент е прекарал известно време в хладилно помещение, за бъде непокътнато тялото му, а кожата му е била маркирана със скалпел като подготовка за идната му аутопсия.

В този миг „ трупът “ ненадейно се раздвижил .

„ Съдебните лекари почнали да чуват шумове, идващи от чувала. Монтоя не бил мъртъв. Тъкмо противоположното. Патологът отворил чантата и намерил пандизчията... жив “, написа в публикация от това време в „ Ел Еспаньол “.

Впоследствие Хименес е изместен под защита в друга болница, с цел да се възвърне от мистериозния си епизод, и в последна сметка беше обявено, че е в устойчиво положение, само че затворническите управляващи нямат никаква концепция по какъв начин въобще се е стигнало до тази преживелица.

„ Не мога да разясня случилото се в Института по правна медицина “, сподели представител на испанската работа за затвори пред медиите, „ само че трима лекари са видели клинични признаци на гибел, тъй че сега към момента не е ясно за какво тъкмо се е случило това “.

Ден преди Хименес да бъде открит „ мъртъв “, той се оплакал, че се усеща зле и въпреки да не се знае тъкмо какво е предизвикало положението му, чиновниците разказват тялото му като показващо признаци на цианоза – пурпурно обезцветяване на кожата, породено от неприятно кръвообращение или липса на О2 – в допълнение към вкочаняването на тялото му.

El caso del preso que fue dado por muerto por tres médicos y ‘resucitó' antes de su autopsia

Justo cuando iba a ser colocado en la mesa para el examen post mortem, Gonzalo Montoya Jiménez comenzó a moverse. Esta es su historia.
— La República (@larepublica_pe)
Служители на болничното заведение споделиха на испанските медии, че

подправената гибел може да бъде случай на каталепсия .

Не е ясно по какъв начин Хименес е станал каталептичен, макар че пандизчията е имал епилепсия и приема медикаменти за това положение, само че фамилията му сподели, че не постоянно е било елементарно той да се придържа към графика си за медикаменти в пандиза.

В болничното заведение на Хименес му трябват 24 часа преди да се върне в схващане в интензивното поделение и да стартира да приказва. Когато „ мъртвецът “ се събудил, той попитал дали може да види жена си.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР