Преди няколко години Джефри Епстийн се хвалеше с богатата си

...
Преди няколко години Джефри Епстийн се хвалеше с богатата си
Коментари Харесай

Разрушителните връзки на сексуалния хищник Епстийн

Преди няколко години Джефри Епстийн се хвалеше с богатата си " членска маса " от милиардери и със скандалната загадка, която пази за тях.

Година и половина след самоубийството на финансиста в затворническата килия в Ню Йорк описът на потърпевшите от абсурда водещи мениджъри и политици, възползвали се от секс услугите, предлагани от Епстийн, продължава да пораства. Да напомним, че Епстийн е избран като " най-опасният полов див звяр в историята на Съединени американски щати ".

Проследяването на всичките уволнения и преструктурирания, произлизащи непосредствено и косвено от абсурда, е мъчно и изисква време, само че и до момента е набрана съответна информация за някои от тях. Най-известните и авторитетни " пострадали " в последователен ред са, както следва:

Александър Акоста Осорио

Той подаде оставка като министър на труда в държавното управление на предходния президент на Съединени американски щати - Доналд Тръмп, през юли 2019-а. Повод бяха острите рецензии за посредническата му роля за подписване на съглашение с Епстийн през 2008-а по делото за полови закононарушения когато Акоста е бил федерален прокурор в Маями. 

Джой Ито

След разкриването на персоналните и професионалните му финансови връзки с Епстийн, японският бизнесмен се отдръпна на 7 септември 2019-а от позицията си на шеф на известната група за изследвания M.I.T, Media Lab, както и от участията си в няколко корпоративни препоръки, в това число на " Ню Йорк таймс ". Ито призна, че е получил вложения в размер на 1.7 млн. щ. $ от половия нарушител. 

Принц Андрю

Вторият наследник и третото по ред дете на английската кралица Елизабет ІІ и на починалия към този момент принц Филип бе лишен публично от кралските си отговорности през ноември 2019-а след съкрушително изявление за " Би Би Си ", отдадено на връзките му с Епстийн. В репортажа бе разкрито, че принц Андрю е имал полов контакт с малолетно момиче - изказване, което той отхвърля. Най-малко 47 благотворителни организации и сдружения с идеална цел, на които той е бил настойник, са прекъснали връзките си с него.

Лесли (Лес) Уекснър

Основателят на империята за търговия на дребно L Brands и неин почетен ръководител разгласи през февруари 2020-а, че продава мажоритарния дял в компанията за първокласно долни дрехи Victoria`s Secret на Sycamore Partners и се отдръпва от поста си на основен изпълнителен шеф на L Brands. Официалната причина са слабите резултати на групата, само че същинското съображение са множеството вътрешни следствия на тесните връзки на Уекснър с Епстийн. През март тази година 83-годишният Уекснър и брачната половинка му Ебигейл оповестиха, че няма да се кандидатират за членове на борда на L Brands. Уекснър е най-едрият измежду първите клиенти на половия див звяр, демонстрира следствие на " Таймс ", и е истинският източник на благосъстоянието на Епстийн.  

Бил Гейтс

Безспорно, половият скандал нанесе най-големи провали върху репутацията на съоснователя на " Майкрософт " - Бил Гейтс. Още с появяването на детайлностите от срещите сред Епстийн и Гейтс в края на 2019-а на страниците на " Ню Йорк таймс "  съпругата му Мелинда Френч Гейтс нае юристи да я разведат с милиардера. Двойката разгласи публично развода си на 3 май и даде обещание да продължи взаимната си работа във фондация " Бил и Мелинда Гейтс ". В бракоразводните документи Мелинда акцентира, че след 27-годишен брак връзката им е " разрушена окончателно ". Появиха се и пикантни детайлности за сантиментални извънбрачни връзки на Бил със служителки на " Майкрософт " и на ръководената от някогашната към този момент съпружеска двойка едноименна фондация. 

Междувременно, някогашен чиновник на фондация " Бил и Мелинда Гейтс " споделил пред американския таблоид Daily Beast, че Бил Гейтс е поддържал другарски връзки с Епстийн тъй като се е надявал с негова помощ да получи Нобеловата премия за мир, " която желал повече от всичко на света ". Двамата са почнали да се срещат през 2011-а - връзки, против които Мелинда Гейтс била твърдо срещу. 

" Интърнешънъл бизнес таймс " оповестява, че на 23 май Бил Гейтс е бил видян в Ню Йорк с венчалната си халка седмици след оповестения бракоразвод. Не е ясно дали сантименталният жест ще върне общественото утвърждение към милиардера човеколюбец, раздал милиарди от положението си за благотворителни дела в областта на образованието и здравеопазването в най-бедните страни, а в последно време - и в отбрана на околната среда и в битката с измененията на климата на планетата ни.  

Леон Блек

Последните промени в мениджмънта на капиталовата компания " Аполо " също могат да се свържат със сянката на Епстийн. Един от създателите на " Аполо " - Леон Блек - разгласи през януари, че ще подаде оставка като основен изпълнителен шеф, само че ще остане ръководител на компанията откакто вътрешно следствие откри, че е платил 158 млн. щ. $ на Епстейн за данъчни съвещания. Впоследствие Блек напусна изненадващо и двете позиции през март, а по-късно се отдръпна и като ръководител на Музея за модерно изкуство.  

Вторият съосновател на " Аполо " - Джош Харис, който настояваше безуспешно за незбавната оставка на Блек след разкритията за връзките му със половия нарушител, разгласи на 21 май, че напуща позицията си на ръководещ шеф откакто не съумя да оглави компанията, само че остава в директорския ръб и в изпълнителния комитет. Третият съосновател на " Аполо " - Марк Роуън, който бе определен за правоприемник на Харис, сега управлява компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР