Преди няколко години американският старт-ъп Uber заложи много на това

...
Преди няколко години американският старт-ъп Uber заложи много на това
Коментари Харесай

Uber не успя в Европа с колите си. И сега иска да я спечели отново с колела и електрически тротинетки

Преди няколко години американският старт-ъп Uber заложи доста на това да развие бизнеса си в Европа. Постепенно обаче активността на компанията беше лимитирана или неразрешена в доста страни на Стария континент, в това число в България.

Сега Uber има нов проект по какъв начин да " завоюва " европейските страни - в електрически колела и тротинетки. Старт-ъпът възнамерява удвои вложенията си в този план на Стария континент през 2020 година, показва CNBC, цитирайки представител на компанията.

Компанията купи американската платформа за споделени колела Jump през последната година, залагайки на бързия напредък на така наречен микромобилност. Оттогава насам Uber интензивно разраства наличието си в бранша изключително в европейските градове.

" Искаме да удвоим наличието си в микромобилността ", разяснява ръководителят на Jump Кристиан Фрийс в изявление за CNBC. " Ние виждаме по какъв начин добре работи този бизнес и желаеме да влагаме повече в тази посока, изключително в Европа ", добавя той.

В този сегмент Старият континент изпреварва Съединени американски щати за последните 8 месеца. От Jump показват, че към този момент те са най-популярни в Париж, следван от Сакременто и Сиатъл. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР