Преди няколко дни в популярния интернет форум Reddit се появи

...
Преди няколко дни в популярния интернет форум Reddit се появи
Коментари Харесай

Смартфони на Samsung разпращат снимки от галерията без да информират потребителя



Преди няколко дни в известния интернет конгрес Reddit се появи тематика, в която консуматор се оплака от това, че неговият Samsung Galaxy S9 е изпратил всичките фотоси на неговата другарка през приложението Samsung Messages.

Това е стратегия, която е авансово конфигурирана на устройствата на компанията и посредством нея потребителите получават и изпращат и получават SMS известия. Към момента тематиката към този момент е събрала над 300 коментара и в тях се изричат разнообразни догатки. Според някои е отговорен операторът T-Mobile, а съгласно други може да става дума за неточност в софтуера.

Прочетете още: 10-годишен бъг в Steam е разрешавал отдалечено пускане на случаен код

Темата бързо бе подхваната от американки медии като The Verge и Gizmodo. От Samsung пък публично признаха съществуването на казуса.
Кои смарт телефони разпращат известия и фотоси без знанието на потребителя?

Засега това не е напълно ясно. Според The Verge казусът е налице при всички смарт телефони на Samsung от Galaxy S7 и S7 Edge насам. Според други източници, той е присъщ единствено за последното потомство устройства на компанията – S9 и S9 Plus.

По друга версия казусът е обвързван с обновявания, публикувани от американския оператор T-Mobile, които уголемяват опциите на месинджъра на Samsung. От телекома отхвърлят, само че по едно и също време с това приготвят ъпдейт, което ще блокира случайното изпращане на известия.
Да се паникьосваме ли?
Към момента казусът не е забелязван отвън Съединени американски щати. От това може да се заключи, че казусът е в кооперацията сред системите на T-Mobile и Samsung.

Все отново, в случай че желаете да се застраховате против сходни произшествия, то можете да изключите достъпа на приложението Gallery до SMS известията.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР