Преди няколко дни Тони Кроос използва случая, че не е

...
Преди няколко дни Тони Кроос използва случая, че не е
Коментари Харесай

Пасивността на Кроос хвърля в тревоги Мадрид

Преди няколко дни Тони Кроос употребява случая, че не е в Мадрид, с цел да натърти по време на конференция на националния тим на Германия върху това, че не е Каземиро. С това искаше да каже, че неговите функционалности на терена са други и че не е пристигнал в Реал Мадрид, с цел да гони противниците. По собствен метод той даде да се разбере, че не е склонен да бъде понижен статутът му в тима до този на черноработник в халфовата линия.

От известно време в кабинетите на „ Сантиаго Бернабеу” гледат под лупа държанието и представянето на немския футболист поради чувството, че с всеки минал сезон неглижира от ден на ден и повече ролята си в отбранителната фаза на играта на тима. Кроос се трансформира в крайъгълен камък в градежа на офанзивите на Германия и в основен състезател в тази роля и при статичните положения за „ лос меренгес”. Само че не мисли да поема от тежестта от неналичието на положителни резултати и на голове за отбора, приемайки даваните му от старши треньора Юлен Лопетеги функции и задачи. Хич и не мисли даже да отстъпва от личните си визии.



Германецът е футболист, комуто разчитаха и Карло Анчелоти, и Зинедин Зидан, а в този момент и Лопетеги. На своите 28 години е одобрено име и навлязъл във футболния си зенит, само че има и един огромен проблем – макар че играе на основна позиция в центъра, не изпъква изключително със съпричастност към съотборниците си при покриването на противници в защитната фаза.

Кроос стартира сезона доста под упованията към него. Участието на Мондиала, още повече с бедствено показване на Германия там, донесе в допълнение натоварване на краката и главата му и той по този начин и не може да навлезе в тонус както в Реал Мадрид, по този начин и в националния си отбор. Като се стартира с крушението против Севиля на „ Рамос Санчес Писхуан” (3:0) и се стигне до провалянето с поврат против международния първенец Франция във вторник в Лигата на нациите, Кроос е натрупал към този момент шест следващи мача без победа за своите тимове, които освен това даже не бяха вкарали и един гол в над седем часа футбол до попадението на халфа от дузпа против „ петлите”.



10,9 МЛН. ДО 2022 ГОДИНА

Германецът, който завоюва 11 трофея до момента с Реал Мадрид, има настоящ контракт с клуба до 30 юни 2022 година. През октомври 2016-а подписа удължаването му с спомагателни два сезона, което го трансформира в един от най-добре платените играчи в състава. Според всекидневника „ Билд” след преподписването с „ белите” той е почнал да получава по брутно 20 млн. евро на година – двойно повече спрямо предходния си договор, или чисто по 10,9 млн. евро годишно. Тази сума го слага на равнището на капитана Серхио Рамос.

Проблемът е, че апатията на полузащитника и гореспоменатите му изявления по време на престоя му в националния тим не бяха признати добре в Ла Каса Бланка и сътвориха несъмнено безпокойствие там. Кроос няма желание да напуща клуба в кратковременен проект, макар че нееднократно е заявявал обществено желанието си да играе в Премиър Лийг, преди да е завършил славната си кариера. Тази опция, ако извърши сегашния си контракт с „ лос меренгес”, би могла да му се удаде чак на 32 години.

Въпреки това Манчестър Юнайтед към този момент сподели интерес към бъдещето на футболиста и напускането му на Мадрид би могло да се окаже забавна финансова интервенция за „ белия” клуб. Защото приказваме за футболист с доста висока заплата и все по-тревожно държание, от който може да се извлече забележителна трансферна сума от Премиър Лийг и чиято роля може да бъде покрита от наличните разновидности в състава като Лука Модрич, Каземиро, Дани Себайос и даже Иско. Има и друга алтернатива, външна – Кристиан Ериксен, който е последната набелязана от президента Флорентино Перес цел. Датчанинът би могъл да играе в двойка пивоти в халфовата линия паралелно до Каземиро или пред бразилеца като конструктор на офанзивите на „ лос бланкос”.



Кроос се възползва от обстановката и насочи обръщение от отдалеченост към Юлен Лопетеги: германецът няма да гони противници по терена, тъй като неговата роля е да има топката в краката си и да я подава. И му е все тая дали това се нрави на Лопетеги или пък тревожи Флорентино.

Проблемът за старши треньора е, че Кроос не е първият, а евентуално няма да е и последният, който показва неподчинение… Модрич също не се усеща уютно при Лопетеги с неговите ротации.

Фермин де ла Кайе, „ Ел Конфиденсиал”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР