Преди няколко дни се появи информация, че Apple е започнала

...
Преди няколко дни се появи информация, че Apple е започнала
Коментари Харесай

В iOS се разпространяват пиратски приложения чрез корпоративни сертификати

Преди няколко дни се появи информация, че Apple е почнала да блокира хазартните игри и приложенията за iOS с нецензурен темперамент. Създателите на сходни стратегии злоупотребяваха с програмата на Apple за корпоративни документи, като качваха тези приложения и в App Store. Сега Reuters заяви, че тази малка врата се употребява и от пиратите, разпространяващи хакнати и модифицирани версии на известни приложения като Spotify, Minecraft и Pokemon Go. В тези приложения е блокирана рекламата и са отблокирани всички спомагателни функционалности, за потреблението на които би трябвало да се заплаща .

Съобщава се, че и други магазини за програмен продукт, в това число TutuApp, Panda Helper и AppValley, за разпространяване на модифицираните приложения са употребявали корпоративните документи на програмистите и разработчиците. Това е специфичен дигитален ключ, който демонстрира, че въпросният програмен продукт е безвреден и може да се употребява в iOS устройството.

TechCrunch от своя страна заяви, че приемането на сходен документ е елементарно. Достатъчно е еднократно да се заплати сумата от $299. Възможно е и да се вземе сходен документ от някой програмист.

Apple блокира достъпа на няколко разработчика, само че те бързо се появиха още веднъж с други документи. Сега компанията работи върху система за двуфакторна автентикация за влизане в акаунта на разработчика. Засега не се знае, какъв брой са спечелили пиратите посредством потреблението на този способ.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР