Преди няколко дни ръководителят на Huawei Ричард Ю каза, че

...
Преди няколко дни ръководителят на Huawei Ричард Ю каза, че
Коментари Харесай

Huawei обяви, че още тази година може да мигрира към собствената си операционна система

Преди няколко дни ръководителят на Huawei Ричард Ю сподели, че при нужда компанията има с какво да размени мобилната Оценка за съвместимост Android. В ново изявление за CNBC генералният шеф на китайския софтуерен колос заяви в какви периоди може да се чака прехвърлянето от Android и Windows към личната Оценка за съвместимост.

Според изтеклата към сегашен ден информация, операционната система на Huawei се назовава Hongmeng и се създава още от 2012 година. Това е универсална операционна система. Тоест, тя може да ръководи освен смарт телефони, а и другите устройства на компанията – персоналните компютри, таблетите, тв приемниците, електрониката за носене и даже колите.

В изявлението за CNBC Ричард Ю сподели, че компанията може да стартира потреблението на Hongmeng в своите смарт телефони и таблети още тази есен. Това важи единствено за устройствата, които ще се продават на китайския пазар. Глобалната версия би трябвало да е подготвена към средата на 2020 година. Ричард Ю особено акцентира, че Huawei остава покровител на Microsoft Windows и Гугъл Android, само че приготвя авариен вид за преход към личната Оценка за съвместимост, в случай че няма различен избор.

Фирмената Оценка за съвместимост на Huawei ще употребява магазина за приложения App Gallery, който компанията показа през 2018 година. Приложението за работа с този магазин ще бъде авансово конфигурирано и ще работи дружно с Гугъл Play.

Очевидно е, че мобилната Оценка за съвместимост на Huawei ще би трябвало да бъде съвместима с всички приложения за Android, само че към този момент няма никакви детайлности.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР