Преди няколко дни публикувахме статия, в която ви запознахме с

...
Преди няколко дни публикувахме статия, в която ви запознахме с
Коментари Харесай

Данни на НАСА: 13 от 13 станции на Антарктическия полуостров отчитат понижаване на температурите

Преди няколко дни публикувахме публикация, в която ви запознахме с данни от НАСА, съгласно които в 19 станции, ситуирани в Антарктика, за последните 40 години не се следи нищо извънредно и междинните температури не бележат растеж.

Днес обект на вниманието ни са 13 също толкоз значими станции. Те са ситуирани на и към Антарктическия полуостров – места, за които природозащитниците настояват, че съществува действителна заплаха ледовете да стартират да се топят и да доведат до бързо повишаване на морското ниво.

Данните, за които оповестява уеб сайтът notrickszone.com, са предоставени от НАСА и посредством тях можем да проследим измененията в температурите на Антарктическия полуостров от 1998 година до в този момент.

На фотография 1 може да видите къде тъкмо са ситуирани станциите.

На фотография 2 пък са показани посредством диаграми междинните годишни температури, регистрирани на 13-те станции, като за задачата са употребявани нерегулирани данни на НАСА версия 4.

13 от 13 станции на и към Антарктическия полуостров демонстрират изстудяване за последните 21 години. Досега през сегашния век там не е имало стопляне. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР