Преди няколко дни публикувахме статия със съвети, следвайки които можете

...
Преди няколко дни публикувахме статия със съвети, следвайки които можете
Коментари Харесай

Как да намалим потреблението на мобилни данни

Преди няколко дни публикувахме публикация със препоръки, следвайки които можете да ограничите мобилния си трафик. Те биха могли да ви бъдат потребни в случай че смятате, че харчите прекомерно бързо пакета си от мегабайти, закупен от мрежовия оператор, или да оптимизирате трафика си по време на пътувания. Сега продължаваме тематиката с още потребни настройки и приложения.

8. Преминете към офлайн навигация

Какво още можете да извършите, с цел да намалите разхода на мегабайти? Сваляйте авансово карти на местата, които ще посещавате в Гугъл Maps. Потърсете града, в който ще пътувате и ще имате потребност от навигация, след което докоснете името му в центъра на екрана и в появилото се меню изберете Download опцията.

Ще можете да употребявате картата на въпросната област по нормалния метод, както и да видите управлявате всичко свалено по този метод в секция " Offline Maps " в основното меню на приложението.

 Как да понижим потреблението на мобилни данни (част 2)
9. Обърнете внимание на Play Store

Всеки ще ви каже, че е добре да обновявате софтуера, конфигуриран на вашето устройство. Често обаче новите версии са огромни и могат да спомогнат за трупане на сметки и привършване на предели.

За да елиминирате този риск, отворете настройките на Play Store приложението в смарт телефона си и се уверете, че опцията " Auto-update apps " е настроена по този начин, че ъпдейти да се смъкват единствено през Wi-Fi.

10. Изп р обвайте олекотени версии на приложения

Все повече услуги оферират опростени версии на своите приложения, предопределени да харчат по-малко данни и систематични запаси, в същото време предлагайки напълно съответно прекарване. Всъщност, даже да не се притеснявате за потреблението си на мобилни данни, тези версии могат и да ви харесат.

Гугъл предлага цялостен пакет от Go приложения, създадени за най-вече за по-евтини устройства. Четири от тях са необятно налични: Гугъл Go, Гугъл Maps Go, Навигация за Гугъл Maps Go и Gallery Go от Гугъл Photos (останалите, Gmail Go, Гугъл Assistant Go и YouTube Go, са налични единствено за устройства работещи под олекотената Оценка за съвместимост Android Go). Освен това налице са сходни версии на: LinkedIn, Skype, Amazon Kindle, Spotify, Instagram, Фейсбук, Фейсбук Messenger и други

11. Запушете безсмислените пробойни

Добра концепция е да обърнете внимание и на приложения, които не употребявате. Премахнете ги от смарт телефона си или ги деактивирайте, в случай че част от софтуерния пакет на вашето устройство, изключително в случай че ги виждате по-нагоре в разбивката на потреблението на мегабайти, за която говорихме в първата част на публикацията.

Поддържането на подобен програмен продукт на смарт телефона е като да държите включен апарат, който не употребявате.

12. Прегледайте кои приложения се синхронизират автоматизирано

Влезте в секция " Accounts " (или " Users & accounts " ) в систематичните настройки, след което изберете профила си в Гугъл (по-точно мейл адреса) и отворете " Account Sync ".

Всичко на този екран са приложения, които се синхронизират автоматизирано. Сред тях може да има неща, които не ползвате. Ако намерите такова – деактивирайте го тук. Все отново не изключвайте систематични услуги като " Contacts " или " People details ".

13. Въведете фрапантни ограничения

От няколко години Android е оборудван със систематичен инструмент, наименуван Data Saver, който не разрешава на множеството приложения да достъпват интернет, в случай че не ги ползвате интензивно. Това значи, че на заден декор няма да се случва никакъв трафик и надлежно няма да получавате уведомявания, известия и други, до момента в който не се свържете с Wi-Fi мрежа. Можете категорично да посочвате кои приложения въпреки всичко да имат достъп, като даже тези които се употребяват сега ще бъдат принудени да работят по-пестеливо.

Това е фрапантна мярка, подобаваща при пътешестване отвън Европейски Съюз да вземем за пример, когато желаете да употребявате оптимално рационално дребното мегабайти, с каквито постоянно разполага човек. За да стигнете до опцията, отворете " Network & Internet " в настройките на операционната система и влезте в раздел " Data usage ".

 Как да понижим потреблението на мобилни данни (част 2)
14. Позволете на Гугъл да ръководи трафика за вас

Гугъл предлага приложение, наречено Datally, което поема ръководството на мобилния трафик вместо вас. То събира на едно място аналитична информация и варианти и посредством него можете да активирате описаната функционалност Data Saver. Приложението предлага варианти за ограничение на трафика, генериран от другите конфигурирани софтуери. Също по този начин то може да намира и да ви предлага да се свързвате към местни безжични мрежи.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР