Преди няколко дни пристигна документът относно забраната за пресичане на

...
Преди няколко дни пристигна документът относно забраната за пресичане на
Коментари Харесай

МВР-шефът: Предстои да решим как ще спираме автомобили с руска регистрация на границата

Преди няколко дни дойде документът по отношение на възбраната за секване на границите на Европейски Съюз от коли с съветска регистрация, следва той да бъде прегледан и да се вземе решение по какъв начин ще се случват нещата по този въпрос.

Това разяснява пред медиите министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция

Той добави, че към момента съветски коли не се стопират на границата ни.

На 11 септември Европейската комисия удостовери, че въведените до момента наказания против Русия поради войната в Украйна включват възбраната за секване на границите на Европейски Съюз от коли с съветска регистрация.

В обяснителна записка към разпоредбите си за глобите, наложени на Русия поради войната в Украйна, Европейската комисия съобщи, че на съветските жители краткотрайно се не разрешава да внасят някои персонални движимости или транспортните си средства в страните от 27-членния Европейски Съюз.

Според анекса се не разрешава също и импорт на редица артикули, които биха могли да бъдат с двойна приложимост, наред с по-обикновени движимости като гримове, паста за зъби, дезодоранти, тоалетна хартия и мобилни телефони.

Руски медии оповестяват за случаи в Германия, когато първокласни коли биват задържани, макар че жителите имат право да пътуват в целия Европейски Съюз, а преди този момент колите са минали гладко през някоя от балтийските страни и Полша, без да бъдат даже спирани.

По отношение на новината, че Австрия е отхвърлила апела на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да вдигне ветото си за присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство, министър Стоянов съобщи, че България продължава да упорства, че би трябвало да влезе в Шенген.

„ България и Румъния, дружно, в пакет, това е нашата позиция “, сподели министърът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР