Преди няколко дни полиция се опитала да изгони нудисти от

...
Преди няколко дни полиция се опитала да изгони нудисти от
Коментари Харесай

Защо изгониха нудисти от плаж ”Делфин”?

Преди няколко дни полиция се пробвала да изгони нудисти от плажа „ Делфин” в залива сред Варвара и Ахтопол.

За това описаха пострадали в ефира на Нова телевизия.

Униформените обяснили, че се отзовали на сигнал, подаден на телефон 112 от „ ужасени” туристи. Полицията заплашила нудистите, че ще ги глоби по силата на разпоредба за запазване на публичния ред на общината. Почиващите обаче настояват, че възбрана за вървене на плаж без бански няма.

Франция, Хърватия, Гърция са парадайс за нудистите

В прилежаща Гърция има 43 плажа, които публично са нудистки. Много от тях са на отдалечени, неуместни места или покрити с камъчета, а не с пясък. Няма и заведения, шезлонги и чадъри. Въпреки това, хиляди туристи отиват в южната ни съседка, с цел да практикуват нудизъм. Причината е, че в страната има стотици дребни и неописани в документите плажове. Има и известни нудистки места като Червения плаж на остров Крит, където голотата е разрешена на всички места, с изключение на в ресторанта. Иначе в Гърция нудизмът не е организиран със закон.

Във Франция нудистите са "натуристи ". Има обособени места, където те могат да бъдат без облекла. Властите управляват цялостното разсъбличане и то не е разрешено на множеството плажове. Обособените места за нудисти са към 460 в цялата страна. Те не са единствено плажове. Има лагери и обозначени планински региони, хотели и басейни за нудисти. Във Франция се намира и международната столица на нудизма - Кап д'Агд, близо до Монпелие. Мястото е известно като „ голия град” и там ходенето без облекла не е просто позволено, а съвсем наложително.

Извън Европа има доста страни, в които нудизма е строго неразрешена процедура. Сред тях са Пакистан, Сирия, Йемен, Саудитска Арабия. На нарушителите се постановат санкции, физически санкции и даже затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР