Преди няколко дни писахме за приложението FaceApp, което изневиделица стана

...
Преди няколко дни писахме за приложението FaceApp, което изневиделица стана
Коментари Харесай

FaceApp и какво разкриват правилата за ползване на приложението

Преди няколко дни писахме за приложението FaceApp, което изведнъж стана необикновено известно, и за слуховете, че програмата за обработка на фотоси събира данни за лицата ни.

От тогава насам доста онлайн портали демонстрираха ангажираност към казуса и всички започнаха да се ровят в разпоредбите за прилагане на FaceApp в опит да разкрият желанията на компанията, която има приложението.

В следствие, несъмнено, се оказа, че " дребният шрифт " на FaceApp фактически съдържа притеснителна информация във връзка с фотосите ни.

Става ясно, че качването на фотография във FaceApp значи, че даваме лиценз на компанията да употребява фотографията ни вечно и за най-различни цели, да я качва и споделя във всички сегашни и към момента несъществуващи медии, да я трансформира, дистрибутира, приспособява и така нататък, без да желае в допълнение позволение от нас.

Лицензът не може да бъде анулиран, а FaceApp има правото да предава права над фотографията на който и както сметне за удачно.

Въпреки тези разкрития, FaceApp продължава да е отпред в класациите на App Store и Гугъл Play, като досега приложението е свалено над 12 милиона пъти.

Нито Гугъл, нито Apple са подхванали каквито и да е ограничения, с цел да лимитират достъпа до софтуера, макар че разпоредбите за прилагане на FaceApp са срещу тези и на двете компании. Уж. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР