Преди няколко дни писахме за приложението FaceApp, което изневиделица стана

...
Преди няколко дни писахме за приложението FaceApp, което изневиделица стана
Коментари Харесай

Какво разкриват правилата за ползване на FaceApp

Преди няколко дни писахме за приложението FaceApp, което изведнъж стана необикновено известно, и за слуховете, че програмата за обработка на фотоси събира данни за лицата ни.
 FaceApp, #faceappchallenge и за какво приложението внезапно стана толкоз известно
Защо внезапно FaceApp стана толкоз известно приложение

Ползват ли се фотосите ни с неетични цели

От тогава насам доста онлайн портали демонстрираха ангажираност към казуса и всички започнаха да се ровят в разпоредбите за прилагане на FaceApp в опит да разкрият желанията на компанията, която има приложението.

В следствие, несъмнено, се оказа, че " дребният шрифт " на FaceApp фактически съдържа притеснителна информация във връзка с фотосите ни.

Става ясно, че качването на фотография във FaceApp значи, че даваме лиценз на компанията да употребява фотографията ни вечно и за най-различни цели, да я качва и споделя във всички сегашни и към момента несъществуващи медии, да я трансформира, дистрибутира, приспособява и така нататък, без да желае в допълнение позволение от нас.

Лицензът не може да бъде анулиран, а FaceApp има правото да предава права над фотографията на който и както сметне за удачно.

Въпреки тези разкрития, FaceApp продължава да е отпред в класациите на App Store и Гугъл Play, като досега приложението е свалено над 12 милиона пъти.
 Над 1000 приложения за Android събират данни без позволение
Над 1000 приложения за Android събират данни без позволение

От Гугъл дават обещание да оправят казуса

Нито Гугъл, нито Apple са подхванали каквито и да е ограничения, с цел да лимитират достъпа до софтуера, макар че разпоредбите за прилагане на FaceApp са срещу тези и на двете компании. Уж.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР