Преди няколко дни Microsoft представи компилацията 17741. тя не донесе

...
Преди няколко дни Microsoft представи компилацията 17741. тя не донесе
Коментари Харесай

Redstone 5 вече официално е версия с номер 1809

Преди няколко дни Microsoft показа компилацията 17741. тя не донесе нищо ново, само че зорките очи на тестерите видяха, че новият билд има нов номер на версията на операционната система (Win + R – winver). През цялото време на създаването на Redstone 5 – огромното възобновяване за Windows 10, неговият показател бе 1803. А в този момент той е изменен на 1809.

Номерата на версиите на Windows 10 се образуват от датата на привършване на създаването на ъпдейта. Първите две числа демонстрират годината, а последните две – месеца. В този случай, 1809 демонстрира 2018 година и 09 месец – т.е., септември. Това значи, че създаването на Redstone 5 ще завърши към месец септември тази година. Излизането на ъпдейта можем да чакаме към месец октомври 2018 година.

Появата на формалния номер на версията напълно не демонстрира, че ъпдейтът ще излезе през септември или октомври. Windows 10 April 2018 Update имаше номер 1803, само че излезе тъкмо в последния ден на месец април. Новият ъпдейт Redstone 5 мoже и да има показател, само че няма никакви гаранции, че ще излезе в точния момент.

Любопитно е, какъв ще бъде номерът на обновяването през идната година, Microsoft се отхвърли от потреблението на кодово имена в Redstone и в този момент избира кодовете XXH1/H2, където XX е годината, а H1/H2 са първата или втората половина на годината.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР