Преди няколко дни излезе информация, че някои видеокарти RTX 2080

...
Преди няколко дни излезе информация, че някои видеокарти RTX 2080
Коментари Харесай

Нова информация за проблемите с графичния процесор на RTX 2080 и RTX 2080 Ti

Преди няколко дни излезе информация, че някои видеокарти RTX 2080 и 2080 Ti не работят добре. Някои геймъри по време на игра виждат артефакти на екрана, други оповестиха за появяването на синия екран на гибелта с код на грешката, показващ проблеми точно с графичната карта.



Първоначално се предполагаше, че чиповете памет са сложени прекомерно покрай захранващите вериги. Тестовете демонстрираха, че при нараснало натоварване температурата на тези чипове доближава 92 градуса по Целзий, което е отвън допустимото. Но при намаление тактовата периодичност на GPU, температурата на паметта пада до 80 градуса, а артефактите остават. Явно повода е в нещо друго.



Тези дни китайски запалянковци откриха, че честотата на графичния процесор е много висока и точно по тази причина пораждат сривовете. Причината е прекомерно плътното слагане на радиатора върху видеокартите RTX 2080 и 2080 Ti. При нараснало натоварване температурата на процесора нараства и той се уголемява и леко усилва размерите си. Възниква механична щета , водеща до появяването на артефакти и така нататък



Nvidia съобщи, че се знае за казуса и учи обстановката. Но продажбите започнаха да спадат, тъй като геймърите не желаят да играят тото с видеокарта за $1000. От друга страна, компанията приема тези видеокарти и ги заменя с нови.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР