Преди няколко дни Борислав Сарафов застана на фронтовата линия в

...
Преди няколко дни Борислав Сарафов застана на фронтовата линия в
Коментари Харесай

Борислав Сарафов отърва кожата от дела за обида. Не каза нищо за ”Ти св...а правила ли си?”. Но сега е на първа линия в атаката към МВР

Преди няколко дни Борислав Сарафов застана на фронтовата линия в престрелката против Министерство на вътрешните работи. Разположен компактно до Гешев, той се възмути от “безпрецедентния натиск” на проверяващите в лицето на ГДБОП върху наблюдаващите прокурори по делото за изчезналите милиони при градежа на Автомагистрала “Хемус”. Сарафов изясни обстановката с непросветеност на чиновниците на ГДБОП. " Очевидно има едно недоумение на отговорностите и на закона от страна на сътрудниците от полицията. Те явно не са разбрали, че прокурорите не могат да отидат и да обещаят това, което се е желало от тях. Това е една неточност в връзката и непознаване на закона от страна на полицията. “, сподели той.

Пребиваването на Борислав Сарафов в постройката на Националното разследване се съпровожда от няколко огромни абсурда, които бяха след това усърдно потушени. През 2017 година против него бе заведено наказателно дело от частен темперамент за засегнатост против следователя Страхил Каменички, зает с разплитане на тежката железопътна злополука край Хитрино.

Пред други проверяващи, съгласно тъжбата, Сарафов споделил на Каменички репликите: “мързеливи, необразовани, деквалифицирани, нищо не работят, приказват единствено за ишияс и лумбаго и единствено чакат да дойдат годините за пенсия”, “Аз теб съм те проучил. Името ти е показателно и подхожда на държанието ти. Ти си един страхливец, имаш заешко сърце и те е боязън да поемеш някаква отговорност…”, “Майка ти и татко ти не инцидентно са те кръстили така…страх те е да повдигнеш обвиняване на тези убийци”, “Искаш ли в този момент още в четвъртък да ти формирам дисциплинарка пред прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет?”.

Причина на делото да не се даде ход е така наречен функционален имунитет на Борислав Сарафов. Така той съумява да се отърве от правосъден развой. Пак по този случай във Висш съдебен съвет против него се жалват други 9 следователи, още веднъж за жестоко отношение и напън. Куриозното е, само че не и изнанадващо е, че сигналите им стигат до “под кривата круша”.

Има и различен - втори сходен случай с Борислав Сарафов. През 2016 година дознателката от ГДБОП Любомила Ценова заведе две каузи против Сарафов по идентични обвинявания - оказан напън по висящо разследване( " Агромах " ), обиди и закани. Магистрати и служители на реда тогава се питаха дали измежду обидните квалификации към Ценова, не е имало и въпрос: “Ти свирка правила ли си?”. По тази тематика Борислав Сарафов резервира цялостно безмълвие. Но употребява страницата на прокуратурата, с цел да изясни своята версия, както и да упрекна дознателката в корупция. Накрая историята завърши с опрощение от страна на Сарафов и отдръпване на исковете.

Да не забравим и една основна детайлност. Изнудваният предприемач Илия Златанов описа в следствието на АКФ " Осемте джуджета ", че Борислав Сарафов е ходил на крайник при посочения за лобист на спецпрокуратурата Петьо Петров - Пепи Еврото. Шефът на Национална следствена служба не го отхвърли.

След тези мемоари, е хубаво да се напомни на хората от властта, в тази ситуация на водещи магистрати, да внимават в какво се кълнат. Защото доста постоянно думите им опровергават техните дейности.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР