Преди няколко дни Белият дом обяви предоставянето на нов пакет

...
Преди няколко дни Белият дом обяви предоставянето на нов пакет
Коментари Харесай

ВСУ се концентрират върху контраофанзивата - готвят се активно за десант на левия бряг на Днепър

Преди няколко дни Белият дом разгласи даването на нов пакет от военна помощ за Украйна, който включва неназовано количество муниции от друг диаметър, точно управляеми ракети и униформи, както и речни лодки, написа " Рибар “, представен от

Защо не е посочен съответния брой предадени оръжия?

Ако по-рано американците посочваха точния брой снаряди и изстрели за потребностите на ВСУ, в този момент обстановката е друга. В прессъобщенията на Белия дом и Пентагона участват единствено типа и името. До известна степен това може да се дължи на съществуването на проблеми в производството на муниции - на Запад военно-промишлените мощности са активизирани за попълване на запасите. А неналичието на съответни данни има за цел да скрие съществуващия дефицит, отбелязва Telegram каналът.

В същото време е допустимо в Съединените щати просто да съблюдават условията за секретност, казвайки единствено това, което обществеността би трябвало да знае. Всяко публично известие за нов пакет идва седмици (понякога месеци) след действителното предаване. Въпреки това, с помощта на сходни прессъобщения, можете да разберете непосредствените проекти на украинските управляващи и появяването на лодки в листата не е инцидентна, означават анализаторите.

Защо са предадени лодките?

Лодките се употребяват интензивно от украинските формирования за форсиране на реки и водни загради. Те са пъргави, бързи и имат огромен обсег. В взаимозависимост от типа на лодката варира както скоростта, по този начин и броят на превозения личен състав.

Последният пакет за военна помощ не прецизира типа или количеството, тъй че теоретично това може да бъде безусловно всеки вид речна лодка и в значителен брой.

Как ще се употребяват?

Както писа по-рано " Фокус “, в границите на пролетната си контраатака се чака, че въоръжените сили на Украйна ще осъществят няколко подправени офанзиви на левия бряг на Днепър, с цел да отклонят съветските войски и да попречват способността им за маневриране и прекачване към други браншове.

И обстановката не се е трансформирала доста от този момент. През последните няколко месеца украинските формирования непрестанно правят въздушно разузнаване от Кинбурнския нос до Енергодар. В разнообразни елементи на левия бряг на Днепър се правят бойни излети от ДРГ на въоръжените сили на Украйна, употребявайки единствено дребни лодки.

Новата партида, в неуточнено количество, най-вероятно ще бъде разпределена сред частите наоколо до Днепър и крайбрежието на Каховския язовир. Преди малко повече от месец няколко лодки към този момент бяха доставени на пристанището в Херсон.

Значи въоръжените сили на Украйна се готвят за интервенция на левия бряг?

Според присъщите особености всичко наподобява тъкмо по този начин. На десния бряг, от Очаков до Никопол, има до 15 хиляди души от разнообразни елементи на постоянната войска и териториалната защита на Въоръжените сили на Украйна. В Березнеговатой 63 ОМБР са в развой на попълване, а в Михайловка, северозападно от Николаев, се образува 22-ра механизирана бригада от Въоръжените сили на Украйна.

Засилена е интензивността на разследващите дронове по Днепър. Най-малко два БЛА Scan Eagle работят непрекъснато от Очаков. Турските БЛА " Байрактар " патрулират от летищата Кулбакино и Канатово.

Също по този начин от покрайнините на Кривой Рог и Вознесенск по Днепър всекидневно летят тактически самолети и хеликоптери на армейската авиация на ВСУ, а също по този начин са оборудвани огневи позиции на РСЗО. Те водят смесен обстрел на позиции на Въоръжените сили на РФ с неуправляеми ракети и реактивни снаряди.

Кога ще се случи офанзивата?

Западът тласка управлението на Украйна към нахлуване. Лидерите на страните от НАТО би трябвало да показват триумфите на ВСУ и техните оръжия на фронта. Офанзивата най-вероятно ще стартира, откакто почвата се втвърди и бронираната техника може да се движи свободно.

В навечерието на щурма се задействат излети на ДРГ в разнообразни региони, в това число в региона на Херсон, за заблуждение и отклонение на вниманието от главното направление.

Ще се възобновят ударите по цели в тила с високоточно оръжие, а инженерните елементи ще стартират да приготвят региона за нахлуване на войски и техника. Освен това към този момент са доставени мостови уреди за тези цели.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР