Преди няколко часа Динамо (Загреб) финализира третия най-голям трансфер в

...
Преди няколко часа Динамо (Загреб) финализира третия най-голям трансфер в
Коментари Харесай

Динамо продаде защитник на Лестър за 13 млн. евро

Преди няколко часа Динамо (Загреб) завърши третия максимален трансфер в историята си, продавайки 21-годишния централен бранител Филип Бенкович на британския Лестър за 13 млн. евро. Популярният като Биг Бен (висок е 194 см) защитник подписа петгодишен контракт с „ лисиците ”.
 Защо хървати и сърби преобладават в Топ 5, а българските футболисти ги няма на картата
На първите две места в влиятелната ранглиста на клуба, който за малко повече от 10 години е продал играчи за 150 млн. евро са прехвърлянията на Марко Пяца в Ювентус (23 млн. евро) и на Лука Модрич в Тотнъм (21 млн. евро).



Бенкович е младеж на клуба от „ Максимир ”, а за първия тим в последните три сезона има 54 мача и 2 гола. През предишния сезон в Първа хърватска лига той бе един от най-хубавите играчи за тима си, а и в цялото състезание. Филип е младежки и юношески национал на Хърватия. Към прехвърлянето му в Лестър под формата на бонуси могат да се прибавят още 2 млн. евро.

Той може да дебютира още в първия кръг на новия сезон във Висшата лига против Манчестър Юнайтед.

„ Ще дам цялото си сърце за Лестър и неговите почитатели! Надявам се, че ще реализираме положителни резултати и класиране през новата футболна година. Амбициите на клуба са огромни. Тук всичко доста ми харесва, а и това е огромна крачка в кариерата ми, освен това доста значима. Безкрайно съм благополучен, че съм тук ”, съобщи Бенкович пред формалния уебсайт на новия си клуб.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР