Преди нападението мъжът, който бил охранител на военноморско съоръжение на

...
Преди нападението мъжът, който бил охранител на военноморско съоръжение на
Коментари Харесай

Въоръжен охранител уби 4-ма души и рани други 9 край известна синагога в Джерба, Тунис

Преди нападението мъжът, който бил охранител на военноморско оборудване на острова, употребявал оръжието си, с цел да простреля собствен сътрудник и да му отнеме муниции, заяви министерството на вътрешните работи. След това той разкрил безразборна пукотевица по чиновници от сигурността и гости на синагогата „ Джерба “. Двама чиновници на сигурността и двама гости са умряли на място. Едната жертва е френски жител, а другата – тунизиец. Нападателят е погубен от силите за сигурност.

Властите не показват претекст за нападението, само че ислямистки екстремисти и преди са се насочвали към поклонението в Джерба, като са организирали други набези в страната.

В обществените медии бе оповестен клип, който демонстрира уплашени хора, стоящи в двора, до момента в който се чува изстрел, съобщи Българска телеграфна агенция. Достоверността на наличието му към момента не е доказана, отбелязва Ройтерс. Жители на острова описват, че са чули голям брой изстрели.

Последната забележителна офанзива в Тунис беше гърмеж пред посолството на Съединени американски щати през 2020 година, при която почина един чиновник.

Два самоубийствени гърмежа бяха ориентирани към полицията пред френското посолство през 2019 година, при които също почина един чиновник.

Ежегодното поклонничество до най-старата синагога в Африка постоянно притегля стотици евреи от Европа и Израел в Джерба – ваканционна дестинация край крайбрежията на Южен Тунис, на 500 км от столицата Тунис.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР