Преди началото на преговорите по Плана за възстановяване на Европа

...
Преди началото на преговорите по Плана за възстановяване на Европа
Коментари Харесай

В Брюксел търсят работещи решения, Меркел не може да даде прогноза за изхода на срещата

Преди началото на договарянията по Плана за възобновяване на Европа в Брюксел, министър-председателят Бойко Борисов беседва с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.
Премиерът Борисов поздравил Шарл Мишел за интензивната работа и напъните му в търсене на консолидирано решение. Двамата били единомислещи, че намирането на работещи решения и постигането на съглашение изисква твърдоглав труд и политическа воля от страна на всички страни членки, оповестяват от държавната пресслужба.
Точно поради това и в изявление преди Съвета немският канцлер Ангела Меркел разяснява, че " не може да предвижда " края на договарянията.
Пред водачите на Европа стои въпросът дали на първата от началото на пандемията среща онлайн в Брюксел ще се реализира съглашение във връзка с проекта за основаване на фонда за възобновяване от коронавирусната рецесия и за новия дълготраен бюджет на единния блок.
" Разликите към момента са огромни ", сподели Меркел пред публицисти в Брюксел преди срещата на върха на Европейски Съюз, като означи, че би трябвало да се чакат " сложни договаряния ", цитира я БНР.
" Споразумение би било желателно, само че ние също по този начин би трябвало да се надигнем пред действителността “, означи Меркел преди да добави, че държавните управления на Германия и Франция ще поддържат предложенията на Европейската комисия за икономическо възобновяване и многогодишната рамка на бюджет на Европейски Съюз.
Преди началото на Съвета министър председателят Борисов поздрави немския канцлер Ангела Меркел във връзка рождения й ден и й подари - сребърна бъклица с розово масло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР