Преди началото на летния сезон служебният министър на туризма коментира

...
Преди началото на летния сезон служебният министър на туризма коментира
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Цени от 50 лв. за чадър и шезлонг за това лято са внушения

Преди началото на летния сезон служебният министър на туризма разяснява цените на плажовете у нас. Той бе безапелационен, че те не са най-скъпите. Димитров се аргументира.

„ Според договорите всяка година съгласно инфлацията биват повишавана цената, която заплащат наематели или концесионера. Тази година тя е по-висока, само че след диалози с концесионерите стана ясно, че те ще се опитат да намерят буфери тъй че да предложат сходни цени на по-добро качество “, изясни той.

Димитров добави, че цени от 50 лева за чадър и шезлонг за това лято са внушения.

„ Това са подвеждащи медийни изявления, тъй като цената е до 50 лева и това е оптималната цена. Това че на километража на колата ви написа 250 км в час, не значи, че ви е карате с 250. Вие карате съгласно разпоредбите на придвижване. Тук разпоредбите се дефинират от пазара. Има доста концесии, които даже нямат таван, само че ние сложихме. Има най-много комплициран на някои концесии, тъй като по този начин се презастраховат наемателите, в случай че инфлацията скочи нагоре “, сподели още министърът на туризма.

За реклама на страната ни Димитров счита, че трябват повече пари. Засега се отделят 18 милиона лв.. Той изясни, че рекламата се прави качествено, просто е недофинансирана. По думите му бюджетът за нея би трябвало да се усилва стъпаловидно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР