Преди наближаващия празник - Деня на българската просвета и култура

...
Преди наближаващия празник - Деня на българската просвета и култура
Коментари Харесай

Кметът на Община Тетевен откри още едно ремонтирано училище

Преди наближаващия празник - Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, Кметът на Община Тетевен откри още едно ремонтирано учебно заведение - Основно учебно заведение,,Георги Бенковски “ в с. Черни Вит, оповестиха от пресцентъра на общината.

Това е единственото новаторско учебно заведение на територията на общината. В учебното заведение бе осъществен ремонт на постройката, умивалните и тоалетните. Средствата, в размер на близо 60 хиляди лева, бяха отпуснати от МОН след посещаване на самия министър на образованието и науката преди няколко месеца.

През последните четири години в учебното заведение са осъществени ремонтни действия на стойност близо 177 хиляди лева, които включват и ремонт на физкултурния салон, общежитието и други, още веднъж със средства от МОН.

Основното учебно заведение в село Черни Вит е едно от новаторските учебни заведения в България. Известно е с разширената подготовка по музика и запазване на достоверния български фолклор, както и с многочислените награди, извоювани от учениците от учебното заведение на национални и интернационалните състезания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР