Преди много време, когато човекът още не се чувствал като

...
Преди много време, когато човекът още не се чувствал като
Коментари Харесай

Магически свойства на шипката

Преди доста време, когато индивидът още не се чувствал като цар на природата, той посветил стихове и митове на дивата роза. Една такава легенда за разцъфнала дива роза е стигнала и до нас: Богинята на любовта Афродита, откакто научила за гибелта на обичания си Адонис по време на лов, се втурнала след вестоносеца. Бодливите шубраци надраскали кожата ѝ. Капки кръв падали по клоните им и се трансформирали в пурпурни пъпки. Така се появила шипката, чийто шубрак по време на интервала на разцвет наподобява на голям букет от рози.

Шипката не се разграничава доста от розата - нито образно, нито в таен смисъл. Тя също по този начин символизира любовта, дава успокоение, разцвет и дълга младост. Шипката е известна с лечебните си свойства билка. За тази цел и с цел да се получат всички изгоди за здравето от шипката, се употребяват разнообразни елементи на храста - от младите клончета и цветовете, до сушените плодове шипка.

Освен лечебно- шипката се смята и за мощно магично растение. Смята се, че магическите свойства на тази дива роза се демонстрират по-ярко от тези на нейния облагороден родственик - градинската роза.

Какви вълшебен свойства има шипката и по какъв начин се употребява?

Носител на естетика и обич

Нашите предшественици са вярвали, че мъниста, направени от плодовете на този шубрак, са мощен талисман, който провокира привличане на противоположния пол. Къпането с ароматните венчелистчета на цвета на шипката оказва помощ да се затвърди резултатът - след процедурата привлекателността на дамата в очите на мъжете внезапно се усилва. А законните съпрузи подклаждат възприятията на своята „ половинка “, украсявайки леглото с клони от шипка, оцветени с капка лична кръв. Като цяло, при подготвяне на любовни еликсири, плодовете на шипката се считат за една от най-важните съставки, тъй като подтикват нежността, пристрастеността, хармонията и възприятията.

Защита на къщата

 Свойства на шипката

Шипката демонстрира отлични вълшебен свойства в отбраната на къщата. Тръните ѝ са най-хубавото оръжие против нечисти духове, вампири, магьосници и други прислужници на Сатаната. Достатъчно е да засадите шубраци до къщата, по външния периметър и никое Зло няма да може да преодолее тази преграда за сигурност. Вътре в жилището обаче ще бъде също толкоз потребна - букет от шипкови клончета, подложен в центъра на стаята, ще събере целия насъбран негатив. Шипкови венчелистчета, разпръснати в къщата, успокояват индивида и защищават от домашни неприятности.

Протектор от зли очи, енергийни вампири и обети

Шипката в къщата демонстрира своите вълшебен свойства и по различен метод. Плодовете ѝ вършат човек ваксиниран против любовни заклинания, обети, енергийни вампири и зли очи. За да стартира да работи това средство, би трябвало да изсушите шепа плодове и да ги поставите в платнена торба - би трябвало постоянно да я държите при себе си. Ако е проблематично да носите подобен амулет, той може да бъде сменен с кърпичка, шал, козметична чанта или различен сладостен аксесоар, декориран с бродерия под формата на шипка - с цветове и плодове. А в къщата може да разпръснете изсушени клончета с плодове под формата на вази с украса, да вземем за пример. Някои познавачи на магичните средства настояват, че с цел да имат най-голяма силата, клонките би трябвало да се съберат през ноември.

Лечебна магия на шипките

Плодовете на шипката се употребяват за подсилване на имунната система, както и като противовъзпалително и жлъчегонно средство, от дълго време прието и утвърдено от формалната медицина. Лечителите и билкарите обаче имат доста повече национални предписания с шипка. След инсулт, да вземем за пример, на пациентите се предлага да вършат вани с запарка от корени, а при метаболитни нарушавания и кожни болести - с извлеци от листа и клони. Запарените листенца се ползват върху възпалени клепачи, а плодовият чай се предлага при диабет, съдови проблеми и понижено либидо.

Интересно е, че шипковият чай има и собствен вълшебен капацитет: в случай че се приема през нощта, сънят ще стане цялостен, виденията оракулски. И в случай че подремнете или си почивате покрай разцъфтял или плоден шубрак, това ще помогне да се развие дарбата на прозорливостта и да се изостри интуицията.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР