Преди много векове римският философ Сенека написал седното: Съдбата е

...
Преди много векове римският философ Сенека написал седното: Съдбата е
Коментари Харесай

Галеници на съдбата

Преди доста епохи римският мъдрец Сенека написал седното: " Съдбата е непостоянна ". Над 2000 години след изричането на тази мисъл, доказателствата за нейната справедливост са безбройни.

Във всяка на пръв взор безизходна обстановка ориста може да сервира подарък под формата на избавителен излаз. Ето за какво всеки би трябвало да има вяра в своята щастлива звезда и във опцията да избегне гибелта.

 Скок с парашут

През 1977 година Марк Монджило от Флорида правил следващия си парашутен скок. Самолетът летял на височина 750 метра, когато Марк без необикновен боязън прекрачил във въздушната пропаст. Това бил неговият 12-ти скок и нищо не предвещавало неприятности.

Но главният парашут на Марк не се задействал. " Когато и вторият не се отвори, си споделих: " По дяволите, мъртъв съм! ". После погледнах нагоре и прибавих: " Господи, помогни ми! ". Ударил се в земята въпреки всичко. В последна сметка двата му крайници се оказали счупени, многочислени вътрешни контузии, някои от които налагали незабавни интервенции, само че останал жив и даже не изгубил схващане.

Монджило си спомня, че от самото начало изпитвал някакво необяснимо успокоение: " Имах чувството, че всичко ще приключи наред ".

През 1944 година американският авиатор Абън Маджи паднал от уцеления си бомбардировач, който летял на 6 километра и пробивайки покрива на железопътна станция, останал жив.

Рекордът за рухване от огромна височина принадлежи на съветския водач лейтенант Иван Чижов. През януари 1942 година той изпаднал от разваления си аероплан и прелетял без парашут 6700 метра, след което се приземил върху заснежен скат, което смекчило рухването. Иван почнал да се пързаля надолу по ската и останал жив - имал строшаване на тазови кости и лека щета на гръбначния дирек.

Но и това не е лимитът на опциите за избавление. Джеймс Бартли бил обхванат от кит, съвсем денонощие обитавал в стомаха му. И оживял. Това се случило през февруари 1891 година. Английският китоловен транспортен съд " Звездата на Изтока " ловувал до Фолклендските острови. Когато моряците забелязали изхвърления от кита шадраван, се спуснали във водата с две лодки. Изстрел от харпун ранил животното в тялото, което разярило кита и с мощен удар от опашката преобърнал едната лодка.

 Кит

Ловците паднали във водата и заплували колкото може по-далеч от раненото животно. Моряците от втората лодка умъртвили кита и го завързали с въже за кораба. Оказало се, че от осемте души от преобърнатата лодка двама са се удавили.

През идващите чсове ловците се занимавали с разфасоването на кита. Когато стигнали до стомаха му, вътре разкрили сгънат като зародиш и целия затрупан със слуз един от считаните за починали моряци - Джеймс Бартли. Сърцето му едвам биело, бил в безсъзнание, само че все пака жив.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР