Преди минути започна поклонението пред известната говорителка от близкото минало

...
Преди минути започна поклонението пред известната говорителка от близкото минало
Коментари Харесай

България се прощава с Анахид Тачева. Прахът й ще отлети за С...

Преди минути стартира поклонението пред известната говорителка от близкото минало Анахид Тачева в софийската черква " Свети Седмочисленици ". 

Да се поклони пред майка си от Съединени американски щати пристигна щерка й - Анахид с двамата си сина и брачна половинка си. На траурната гала участват и внуците на Тачева - Деси Цонева и Димитър Цонев - младши, както и другата й щерка Теодора, написа " ".

Да изпратят в последния й път Анахид Тачева се събраха и сътрудниците й от Българска национална телевизия - Уляна Пръмова, както и фотографът Иво Хаджимишев.

Легендарната тв говорителка Анахид Тачева евентуално ще бъде кремирана, с цел да може урната с праха й да бъде сложена паралелно до тази на брачна половинка й Васил Тачев в Съединени американски щати.

Решението е на щерка й Ани, обясниха близки на Тачева. Преди години дъщерята, която носи името на майка си - Анахид, е сложила урната с праха на татко си в двора на фамилна вила в Съединени американски щати. Сега евентуално там ще отнесе и урната на майка си и по този начин двамата още веднъж ще са дружно, допускат роднините.

Те са очаквали Министерството на културата да отреди място за Анахид Тачева в гробището в кв. " Бояна ", където един до различен са Хачо Бояджиев, Алис Крайчева и урната на тв водещия Димитър Цонев - сина на красивата тв говорителка. Подобно място обаче не е поискано от дъщерята нито в " Бояна ", нито в Алеята на славата на Централните софийски гробища, където е заровен огромният артист Коста Цонев - първият брачен партньор на Анахид Тачева.

Красивото лице на Българска национална телевизия си отиде от този свят на 18 ноември на 82 години от тежка деменция. Поклонението ѝ ще бъде в сряда, 23 ноември, в софийската църква “Свети Седмочисленици ”.

Очаквайте детайлности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР