Преди минути СЕМ обяви имената на кандитатите за генерален директор

...
Преди минути СЕМ обяви имената на кандитатите за генерален директор
Коментари Харесай

Сашо Диков и Емил Кошлуков ще се борят за директор на БНТ

Преди минути Съвет за електронни медии разгласи имената на кандитатите за общоприет шеф на Българската национална телевизия, които са подали своите документи.

Предстои да бъдат прегледани концепциите на осем души: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радостслав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.

Новият общоприет шеф на Българска национална телевизия ще бъда определен на 5 юли. До 25 юни ще бъдат оповестени позволените до процедурата, а позволените до събеседване - до 1 юли. Кандидатите ще показват концепциите си на 3 и 4 юли.

Конкурсът за Българска национална телевизия се афишира изключително поради предварително прекратения мандат на Константин Каменаров след влезнала в действие неоправдателна присъда. Сега и.д. общоприет шеф на Българска национална телевизия е Емил Кошлуков. Каменаров беше наказан на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен период и 600 лв. санкция за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта. 

Някои хора, измежду които някогашният ръководител на Съвет за електронни медии Георги Лозанов, съзряха интрига в осъждането на Каменаров и замяната му с Кошлуков. Според тях, през цялото време концепцията е била Кошлуков да заеме поста, само че не е имал нужния опит.

Тепърва следва да се разбере реакцията на гилдията към кандидатурите. От преди приключването на крайния период се знаеше, че Сашо Диков и Емил Кошлуков ще подадат документи, като това провокира недоволни или подигравателни реакции у много хора и публицисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР