Преди минути приключи протестът на животновъдите в столицата, съобщи фоторепортер

...
Преди минути приключи протестът на животновъдите в столицата, съобщи фоторепортер
Коментари Харесай

От последните минути: Приключи протестът на животновъдите, ето какво се разбраха с властта!

Преди минути завърши митингът на животновъдите в столицата, заяви фоторепортер на БЛИЦ.

След среща в Министерски съвет, ръководителят на НОКА Симеон Караколев разгласи, че настояванията им са задоволени.

" Ще увеличим помощта „ де минимис “ за фермерите с евтаназирани животни на 15 лева, защото министър председателят Борисов даде обещание да получим спомагателни средства ", сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов след срещата с представители на протестиращите животновъди.

Порожанов уточни, че диалогът с представители на протестиращите и премиера Бойко Борисов е бил дълъг. „ Исканията за оставки ще бъдат задоволени – това е подписано в съглашението.

По отношение на настояването за „ де минимис “, което все още е 7 лева, получих увещание от премиера, че наесен ще получим спомагателни средства, тъй че на този стадий с наши планове, които имаме по бюджета на нашето министерство, ще можем да го увеличим на 15 лева, само че не и на 20 лева, защото става огромно за опция за погашение. Това, което беше обвързвано с наредбата – ще се направи разбор от позиция на производители, които не са съумели да получат заплащания по обвързаното, и след разбора ще заложим средства в бюджета за 2019 година “, изясни министърът.

Движението по бул. „ Дондуков “ е възобновено.





Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР