Преди минути бившите директори на врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев“

...
Преди минути бившите директори на врачанската многопрофилна болница „Христо Ботев“
Коментари Харесай

Първа оправдателна присъда за бившите директори на врачанската болница /снимки/

Преди минути някогашните шефове на врачанската многопрофилна болница „ Христо Ботев “ Светозар Луканов и Орлин Цветков, както и началника на отделението по „ Съдова хирургия” доктор Румен Цветанов, чуха оправдателни присъди по процеса за осъществено длъжностно заграбване на 32 476.41 лв..
Делото се гледа от углавен правосъден състав към районния съд с ръководител Васил Ганов. След като оправдателните присъди бяха прочетени, от прокуратурата обявиха, че ще ги апелират в законоустановения период. Цветков, Луканов и доктор Цветанов пък бяха безапелационни, че имат вяра в българския съд и са с чиста съвест, тъй като не са направили нищо неправилно.
Припомняме, че тримата бяха упрекнати в заграбване на над 32 000 лв. в интерес на доктор призрак, който в никакъв случай не е работил в болничното заведение.
По време на следствието е било открито, че с цел да бъде разкрито обособен по „ Съдова хирургия “ в здравното заведение, е трябвало да бъдат назначени двама лекари с приета компетентност, които да са на трудов контракт. Тъй като във Враца имало единствено един – доктор Румен Цветанов, „ на помощ “ се притекъл доктор Халил Мехмед от Шумен. Между март 2013 и декември 2016 година, когато изпълнителни шефове са били Орлин Цветков и Светозар Луканов, по сметките на шуменския доктор са изплатени над 32 000 лв.. Парите обаче били възобновени на болничното заведение незабавно откакто почнало следствието и на процедура няма финансова вреда за лечебното заведение.
Според доктор Цветанов е от огромно значение какъв брой човешки живота са били избавени и какъв брой са осъществените интервенции в отделението за въпросния интервал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР