Преди месец водещи европейски компании от сектора се обявиха твърдо

...
Преди месец водещи европейски компании от сектора се обявиха твърдо
Коментари Харесай

Инвеститори в телеком сектора ще бъдат ударени от по-тежките регулации в ЕС

Преди месец водещи европейски компании от бранша се оповестиха твърдо срещу регулациите.

Със 155 милиарда евро са намалели вложенията в бранша през предходната година. Част от най-големите вложители в телекомуникационни компании предизвестиха, че по-тежките регулации в Европейския съюз ще понижат вложенията в бранша в основен миг за сектора. В момента европейските телекомуникационни групи се стремят да основат бърз оптичен интернет и да вкарат новото потомство безжични мобилни мрежи 5G на Стария континент, написа Financial Times.

Регулациите

Наскоро Европейската комисия предложи да се разхлабят разпоредбите за поощряване на вложенията в бранша, с цел да се усилят вложенията, защото през 2016 година те са се намалили с цели 155 милиарда евро. Европейският парламент отхвърли предложенията на Европейска комисия, които предвиждаха прекратяването на неравнопоставността сред дребни и огромни телекоми. Чрез това решение компании, които влагат взаимно в основаването на оптични мрежи, няма да могат да се възползват от дерегулативни ограничения. Освен това Брюксел се отхвърли от концепцията за одобряване на обединен цифров пазар и вместо това предложи да бъдат предоставени по-големи пълномощия на държавните регулатори.

Още по тематиката
Телекомите в Европа губят по 100 млн. евро дневно от по-тежките регулации

Конкурентите в Съединени американски щати и Азия вършат бизнес при по-леки условия, демонстрира изследване на Асоциацията на телекомуникационните оператори в Европа
28 сеп 2017
Телекомите навлизат в електронните спортове

Световният капацитет на пазара е сред 10 и 20 милиарда $, сочат данните на JPMorgan
6 юни 2017
Европейската комисия приготвя нови правила за интернет услугите

Рекламният бизнес ще бъда ударен най-тежко
14 дек 2016
Европейска комисия стяга регулациите за телеком бранша

Онлайн услуги като WhatsApp и Skype ще бъдат обхванати от новите правила
15 авг 2016
По пътя към цифрова Европа

Технологичното ревю CeBit се пробва да върне фокуса на бизнеса върху нововъведенията
18 мар 2016

Tака на процедура задачата пред европейските телекоми става все по-трудна, защото по калкулации на еврокомисията разноските към въвеждането на високоскоростна 5G мрежа ще бъдат на стойност 500 милиарда евро.
Впоследствие 30 водещи европейски телекоми се оповестиха твърдо срещу решението на европарламента и предизвестиха за отрицателен резултат върху вложенията и бизнеса. Писмото беше подкрепено от компании като Deutsche Telekom, Telefonica, BT, Orange и Telecom Italia.

Притесненията се усилват

Kрис Уайтхаус, капиталов анализатор в американската капиталовата група T Rowe Price, ръководеща активи за 971 милиарда $, разяснява, че регулациите ще попречват фирмите от телекомуникационния бранш в Европа от разширение на бизнеса и възстановяване на услугите.

Мандана Хормози, управител във Franklin Mutual Series (управлява активи за 752 милиарда долара), е на мнение, че вложенията в инфраструктурни планове са неизменима част от " живота на телекомите ". Според Хормози без усъвършенствани услуги и високоскоростни мрежи бъдещето на телекомите е застрашено.

Инвеститорите се притесняват, че европейските регулации ще забавят развиването на бранша и ще навредят на бизнеса на фирмите. Притесненията се усилват, защото регулациите за телекомите от Азия и Съединени американски щати не са толкоз тежки, а те към този момент са насочили вниманието си към европейските консуматори. Инвеститорите считат, че е изцяло допустимо софтуерни групи от Съединени американски щати или Азия да лишават огромен дял от потребителите в Европа.

Бруно Липенс от Pictet Asset съобщи, че влагат в телекомите в Европа, защото вложенията им постоянно са имали триумф. Липенс твърди, че изискванията за европейските групи не са леки спрямо тези в Съединени американски щати и Китай и заради това вложенията в новаторски планове ще са все по-трудно изпълними.

Карла Фоукауд, телекомуникационен анализатор в Boussard & Gavaudan, напомня, че клиентите в Европа се възползват от най-ниските цени за телекомуникационни услуги в международен мащаб, а след въвеждането на високоскоростна 5G мрежа изгодите за тях ще са още по-големи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР