Преди месец швейцарският съд отказа да запорира имущество на прогонения

...
Преди месец швейцарският съд отказа да запорира имущество на прогонения
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител обяви за продан апартамента на Цветан Василев

Преди месец швейцарският съд отхвърли да запорира имущество на прогонения банкер Цветан Василев, а у нас синдиците на фалираната банка внесоха искане до частния правосъден реализатор Галин Костов да разпродаде имуществото му.

Обявен е за обмен апартаментът на банкера, който се намира на столичната улица "Аксаков " 10 - над градинката пред "Кристал ". Това се оповестява в регистъра на обществените продажби.

До 2 септември искащите да придобият шикозния парцел от 224 кв. м. ще би трябвало да си подготвят 1.2 млн.лв. - такава е първичната му оценка.

Според обявлението за продажбата става въпрос за 18.84% идеални елементи от жилището с офис, ведно с 22.93 % идеални елементи от мястото, върху което е издигната постройката. Самият парцел е разказан като независим обект на две равнища, включващ офис, комерсиално помещение и търговски обект с мецанин и сутерен. Общата му повърхност е близо 1207 кв. метра.

Според обявата с изключение на ипотека върху него има и забрана, поради дълг към Корпоративна комерсиална банка, макар че информация в Имотния указател демонстрира, че ипотеката върху парцела е била отчасти заличена през 2017 година. Може би това е повода в този момент да се продава единствено ипотекираната част.

Като притежател на парцела е вписана офшорната компания "Спешъл инвест ". Първият собственик на жилището е "Инвест мениджмънт " - сдружението, за което се знае, че в активите му са били записани множеството парцели на Цветан Василев и на фамилията му.

За този парцел в центъра на София, предпазеният очевидец на прокуратурата Бисер Лазов разказваше, че за ремонта на жилището са били изхарчени милиони, а стъклата му били бронирани. Пак съгласно Лазов, с цел да трансформира жилището в първокласен дом Василев употребил услугите на световноизвестния австрийски дизайнер Йозеф Гьобел, на който на 25 януари 2013-а в началото била преведена сумата от 990 602.97 евро,а по-късно – още 567 004.95 евро. Лазов твърди, че тези средства са от банкови заеми от Корпоративна комерсиална банка, които били отразени в кредитните регистри на финансовата институция с дати 2 януари и 4 юни 2013 година.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР