Преди месец министърът съобщи, че има секретен доклад за ремо

...
Преди месец министърът съобщи, че има секретен доклад за ремо
Коментари Харесай

Минеков обяви Ларгото законно, за да защити държавата

Преди месец министърът заяви, че има конфиденциален отчет за ремо който българската страна би трябвало да върне 4,5 млн. евро, изчезн финансирането на плана. Минеков загатна мнение на ОЛАФ визирани трима министри и един кмет, и даде обещание, че тези данни ще бъдат предоставени както на българската, по този начин и на европейската прокуратура. В предаването на Сашо Диков обаче министърът съобщи, че е задължен въпреки- „ пладнешкия обир “ – да пази страната. Според него от писмото няма да има необикновен резултат.

В изявлението си в „ Евроком “ служебният министър съобщи още: „ Няма да бъда добър и даряващ, подкрепящ странни начинания и фестивали. Културните институти постоянно употребяват незаслужени средства за събития, които са незабележими. Правят се фестивали без аудитория, раздават се награди, оповестени за международни и национални,но без резултат. Това не е министерство на услугите и приятелстватвата. Министър Минеков изрази разбиране, че частните музеи са нещо значимо,има такива, тъй като по този начин е почнало музейното дело в Европа. „ Ако знаехме, че господин Божков един ден ще подари на страната своето богатство, това би било прелестен жест “, добави министърът. Той отхвърли плъзналия слух, че Боил Банов е разследван за закупена къща в Копривщица и изрично го разгласи за подправена вест. В министерството няма данни за сходно нещо и от прокуратурата не са търсили информация.
„ Нямам война с Кошлуков, желая да се съблюдава законът “, удостовери Минеков пред Диков.
Министърът разяснява финансирането на медиите, изразявайки недоумение по какъв начин частните медии могат да подписват контракти с страната. На финала проф. Минеков сподели досиетата, свързани с намеренитконфискацията в парцелите на Васил Божков предмети на съвремен „ Там има и 28 предмета, напомнящи творби на изкуст някогашен министър”, сподели той и прикани да се търси отговорност въ глобите по закона „ Магнитски” от някогашния министър, чиито закупени от колекционера Божков.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР