Преди месец излезе информация в научно лицензирано издание за установена

...
Преди месец излезе информация в научно лицензирано издание за установена
Коментари Харесай

Херпесът виновен за Алцхаймер?!


Преди месец излезе информация в научно лицензирано издание за открита връзка сред развиването на болест на Алцхаймер и вируси на херпеса. Болестта е това неприятно заболяване на мозъка, което се „ разпознава “ от хората като „ старческо малоумие “. Второто обаче не е медицински термин, заболяването на Алцхаймер и не може да се дефинира като старческо заболяване. Факт е, че първите признаци на заболяването най-често се демонстрират през 60-те години на възрастния човек, само че медицината от дълго време към този момент е наясно, че изявата на признаците тогава единствено демонстрира какъв брой напреднал е болестният развой...

За страдание, лекуване за това заболяване няма. Няма не просто хапче за излекуването му, само че и лекарства, които да удържат прогресирането на болестта както би могло да се получи в някои случаи на болест на Паркинсон да вземем за пример.

Казват че от изявата на първите съзнаващи се признаци на алцхаймер от започването на болестния развой са минали най-малко едно 10 – 15 години.

Какво знаем за заболяването на Алцхаймер – води до цялостна загуба на персоналната индентичност, първоначално се виждат проблеми с паметта и утежняване на нормални когнитивни умения като броене да вземем за пример. Впоследствие се появяват смяна в привичките на болния, до такива, които могат да са оприличат като „ нетипични “ за него. Тези заболели престават да се грижат за себе си до степен, че не са в положение да се обгрижват за обикновените си физиологични потребности – те би трябвало да бъдат хранени, извеждани, гледани като дребни деца, измивани...

Свързани публикации.. Болест на Алцхаймер - слабоумието не е просто поради старостта 2 Болест на Алцхаймер - по какъв начин да я разпознаем? (ІІ част) 0 Накратко за елементарния херпес и признаците му 0

Един подобен болест съставлява и изключителна тежест за фамилията си – финансова, морална и прочие За страдание, изключително в нашата страна, не може да се чака кой знае каква поддръжка на болните и фамилиите със обиден от алцхаймер.

Засега се знае, че при заболяването се откриват характерни протеини в мозъка – бета-амилоиди, натрупването на които попречват действието на нервната система. Причината за образуването на тези плаки към момента е незнайна, макар напъните на здравната просвета през последните десетилетия...

Мъничък напредък напред се оказва откритието на теоретичен екип предишния месец, който разгласява, получен резултат от свое проучване – заболяването на Алцхаймер и натрупването на бета-амилоидните плаки и херпес вирусите са свързани. Според тях болните с Алцхаймер е два пъти по-вероятно да са прекарали едни от най-масовите вирусни инфекции, съответно с най-разпространените варианти на херпес симплекс вируса.

Херпес симплекс вирусите, вид 1 и вид 2, предизвикват надлежно оня на тип единствено противен херпес на устата и по-дискретния генитален по половите органите. Изявата му се показва в мъчително зачервяване и отичане на кожата и формиране след това на мехури със серозна течност, които след няколко дни се пукат и трансформират в ранички.

Херпес вирусната зараза няма лекуване. Тоест то е симптоматично, облекчава единствено симптоматиката. Медикаментите имат по-голямо деяние против вируса единствено при положение, че инфекцията е първична и се откри най-късно до втория ден, надлежно и стартира солидна терапия с въпросното противовирусно средство. След като премине инфекцията тя остава да „ спи “ в организма. Обикновено се задейства поради предразполагащ фактор, каквито могат да бъдат – стрес, излагане на слънчева светлина, спад на имунитета и други В този случай инфекцията се счита за вторична.

Неприятното на този тип херпесни инфекции е, че засегнатият не всеки път знае, че е инфектиран. Инфекцията може да не се прояви незабавно или нейните признаци да са слаби и/или объркат с други.

Не се предава като грипа, само че се предава при физически контакт, даже и да няма образували се мехури, а кожата единствено „ пари “.

Смята се, че тези вируси се носят от към 80% от популацията, като някои са по-предразположени на провалите на вирусите, надлежно при тях се изявяват признаците на инфекцията.

Преди дни безусловно различен теоретичен екип удостовери, че бета-амилоидните протени, които се образуват при болест на Алцхаймер, в действителност се получават с цел да предпазят мозъка от незабавната увреда вследствие активността на херпесните вируси. За страдание, разясняват екипа на доктор Рудолф Танзи от Massachusetts General Hospital един път получили се тези бета-амилоидни плаки в отговор на вирусната инвазия, те не престават да се образуват в мозъка.

Научната работа на този екип съответно се концентрира върху въздействието на херпес симплекс вируса вид 1, този който предизвиква мехури по устните -

HSV-1. Те откриват механизма, по който се получават бета-амилоидни плаки в резултат на ответна реакция на организма в отбрана на нервните кафези от вирусите. Според тях уврежданията, които се получава мозъка са в действителност обекуражителни, само че де факто един мозък некадърен да образува тези плаки е изложен на надалеч по-краткосрочна крах.

Те допускат, че имунизацията, която учените целят да получат против херпесвисурната зараза, евентуално ще има надалеч по-голям резултат от упования.

В интерес на истината обаче, освен херпесният вирус може да се упреква за образуването на бета-амилоидни плаки, което е потвърдено от същия теоретичен екип по-рано. Протеинът се образува и като защитна реакция против гъбички и бактерии. Това значи, че медикаментите против херпесните инфекции и вероятно имунизацията против тях могат единствено фрапантно да понижат случаите на болест на Алцхаймер, само че не и да ги решат дефинитивно.

Работата на екипа е показана в сп. Neuron.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР