Преди месец и нещо поканиха голямата дъщеря на гости с

...
Преди месец и нещо поканиха голямата дъщеря на гости с
Коментари Харесай

Момичешки тайни: Гости с преспиване, наречено още Пижамено парти

Преди месец и нещо поканиха огромната щерка на посетители с преспиване. Самата аз доста ходех на пижамени празненства и канех приятелки, само че предлагането ме изненада. „ Толкова рано?! Та тя е на 7 въпреки всичко! ” Рано или късно, поканата става факт и аз трябваше бързо да дам отговор, заставена от искрящите умоляващи очички. Казах „ да ” и родителският ми рейтинг стигна небесата, може би за пръв път след години в грижи и паники,

“заради едно посетители с преспиване чух заветното: „ Мамо, ти си супер! ” ”

Е, за ревността поради заниманията и вкусотиите, които другата майка измислила, не бях напълно готова, само че очевидно ще би трябвало да привиквам и да надскачам летвата с нашите бъдещи гостенчета. Тези празненства с преспиване стартират в една чудна възраст на късното детство, когато децата са още толкоз почтени, и зачестяват по време на пубертета, когато се водят секрети диалози за момчета и девойки и децата споделят всичко между тях. Ако имаме пълноценна връзка с детето си, а това значи доверие, не ти трябвало да се тормозим. Родителското наличие обаче е повече от желателно, даже и за по-големите деца.

Какво би трябвало да знаем, когато пускаме детето с преспиване у другар:

Къде живее детето и телефонните номера на двамата родители, както и да дадем нашите номера. Детето също би трябвало да носи телефон и батерията да е заредена. Това е наложително, без значение от възрастта.

Добре би било родителите да се познаваме и да имаме някакви обикновени другарски връзки. Доверието е доста значимо в сходни мероприятия.

Да занесем подарък на домакините и на децата, най-много. Те биха се задавали на кутия сладолед или дребна торта и по този начин казусът на другата майка с десерта е решен.

Да сложим в багажа на детето си тоалетни такъми, облекла за сън и промяна, долни дрехи, както и неща, които са му скъпи или желае да покаже на приятелите си.

Да се уговорим за взимането на другия ден по какъв начин ще стане. В какъв брой часа и къде. А когато се разделим, да поканим на собствен ред или да дадем сериозна поръчка това да стане напълно скоро.

И по този начин, детето си изкарало ужасно – готвили вкусотии по желание на децата, гледали филмчета, слушали музика, играли. Бой с възглавници и смехории, лягане чак към среднощ - това беше разказът на моето момиче. Развълнувана, огромна, сигурна в другарството, в себе си - че е забавна и харесвана.

“Скоро и ние поканихме момиченце вкъщи. ”

И ненадейно се усетих, че избощо нямам проект за положителното изкарване. Не ядем чипс и полуфабрикати, не пием газирани безалкохолни, не позволявам повече от 30 минути на таблет. Детска телевизия не гледаме, филми най-вече уикенда, тв приемник нямаме, нямам игри на телефона и впрочем атрактивни за днешната юноша занимания. Е, споделих си, та това са две седемгодишни деца, все ще измислим нещо, към момента можем. Знам, че концепциите са съвсем напълно за девойки, само че това ми е налично - имам две девойки. Какво вършат момчетата ли? Лего, мач, пъзели, коли, филми...

Това са моите препоръки като стопанка на първото пижамено празненство в кариерата си на родител:

Храната

Нека да е каквато децата обичат, без да вършиме взаимни отстъпки големи с менюто ви вкъщи. В последна сметка правилата са значими, избягвайте обаче да коментирате усетите на непознатото дете и да го карате принудително – тези думи могат елементарно да се извърнат против вас в ушите на майка му. Картофи, пица, хапки, омлети – не се заробвайте да готвите кой знае какво. Но оставете и изненада – може да мелба, която да създадат сами, плодове, сами да си създадат сладки или, стига да желаят. Напитки – постарайте се за нещо „ по по този начин ”., айс нектари, фрешове и смутита, шейкове. Винаги има метод да извършите напитката забавна.



Вечерята е нещо, което доста деца намират за отегчително. Често имаме неприятния табиет да стоварваме проблемите си точно на масата, когато се съберем всички. Забравете за това най-малко един път, а и вечно. Разговаряйте с децата – за приятелите им, за учебно заведение, кой какво правил, без да разпитвате ненужно и без да давате оценки. Имайте поради, че всичко, което си говорите, може да бъде буквално разказано на мама и тати на другия ден. Закуската за идващия ден - нормалното за децата - палачинки, да вземем за пример, никое дете не отхвърля, банички, мюсли, топли сандвичи.

И дано купонът да стартира.

Лично пространство - Не се натрапвайте на децата. Ако желаят да затворят вратата на стаята, да го сторят. И те имат секрети, които да изшушукат. Ако желаят да играят с вас, тогава предложете хрумвания:

Модно ревю – извадете облеклата на детето си, стига да са почти един размер и дано се разхвърлят на воля. Снимайте с камера и коментирайте, до момента в който менекенките дефилират.

Парти грим – в случай че нямате специфичен грим за лице, можете да пробвате с вашия. Запасете се с памук и демакиатор и ги гримирайте артистично по-скоро, в сравнение с като огромни дами.

Дискотека или караоке – щом се стъмни, угасете някои лампи и пуснете мощна музика, каквато те харесват, даже и на вас да не ви се нрави изключително – свиквайте с това състояние, тъй като пубертетът чука на вратата доста по-рано, в сравнение с си мислим.

Творчество - Низане на гердани, оцветяване на керамични фигури, декупаж. Фиби и брошки от плат или филц, диадеми и ластици за коса за девойките.

Настолни игри. За усмиряване на пристрастеностите към края на вечерта може да се пробвате с някоя настолна игра - пъзели, туистър, скрабъл, карти, " Не се сърди дребосъче " и така нататък Концентрацията ще ги смири и да се надяваме – скоро ще им се доспи.



Къде са ни пижамите?

След тоалета в банята е ред на обичаното – пердах с възглавници по пижами и бърборене преди лягане. Колкото и да се изкушавате, в случай че те не желаят да си приказват с вас - не им досаждайте. За приятелите, усетите, обичаната музика и места, на които са ходили - това са все неутрални тематики, в случай че сте позволени в диалога. Но в случай че децата са по-големи, сигурно ще упорстват да се махнете от стаята.

Тайните

В никакъв случай не издавайте техните секрети на никого, само при положение, че споделят нещо, което се отнася до физическото и психическото им здраве. Децата имат склонността да споделят проблемите си – тормоз, принуждение, проблеми с приятелите и гаджетата, от време на време с хора, които не са им толкоз близки, само че са ги предразположили към шерване.

А като нищо най-после ще чуете: „ Еей, у вас е доста крепко! ”, както аз имах това благополучие.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР