Преди месец държавното дружество ВМЗ - Сопот раздаде коледна надбавка

...
Преди месец държавното дружество ВМЗ - Сопот раздаде коледна надбавка
Коментари Харесай

Държавните хранилки: 184 хиляди лева за борда на...

Преди месец държавното сдружение ВМЗ - Сопот раздаде коледна надбавка на всичките си служащи и чиновници от 561 лв.. Това е минималната работна заплата за сдружението. А чиновниците по никакъв начин не са малко - по данни на ДАКСИ към края на 2017 година те са 4607 души. Съставът на предприятието пораства почти с по хиляда души на година, излиза наяве от справката за три години обратно.

По-интересно е обаче какви хонорари са получили членовете на Съвета на шефовете. За 2017 година те са си разпределили 184 хиляди лв., над два пъти повече от миналата година, излиза наяве от годишния финансов доклад на държавното сдружение. В Съвета на шефовете влизат Атанас Богданов, Трифон Кумчев и Иван Гецов, който е и изпълнителен шеф. „ Широките пръсти ” на мениджмънта очевидно са се отворили поради предстоящите поръчки и контракти на стойност 250 милиона лв., се чете още в документа.

За предходната година обаче финансовите резултати не са толкоз обещаващи. За деветмесечието приходите са се свили от 400 милиона лв. на 111 милиона, а облагата се е сринала от 152 милиона на 2 млн. Намалението в приходите се дължи на по-малкото количество създадена продукция - противотанкови управляеми и неуправляеми снаряди, авиационни неуправляеми ракети, артилерийски боеприпаси, взриватели и други В края на годината Министерство на стопанската система заяви оптимистичната новина, че ВМЗ има подписан контракт с израелската компания Аеронаутикс Груп за трансфер на технологии. Те ще се употребяват от българското дружество за основаване на личен бранд безпилотни самолети.

В момента ВМЗ - Сопот е част от Държавната консолидационна компания, където са и останалите държавни оръжейни предприятия - Кинтекс, НИТИ и Авионамс.

ТАБЛИЦА

Нетни доходи от продажби за 2013 година

38234 хиляди лв.

Нетни доходи от продажби за 2014 година

77816 хиляди лв.

Нетни доходи от продажби за 2015 година

129342 хиляди лв.

Нетни доходи от продажби за 2016 година

505539 хиляди лв.

Нетни доходи от продажби за 2017 година

465571 хиляди лева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР